Arena klar – ska bli mötesplats för föreningsliv och invånare

LANDSKRONA.

Efter 1,5 år av till- och ombyggnation är Puls Arena klar för invigning. – Det är tänkt att det ska bli en mötesplats både för föreningsliv och Landskronabor, säger Tom Sörensson, projektledare och verksamhetsutvecklare på Landskrona stad.

Puls Arena är klar, cirka fyra månader efter planlagt färdigställande. Parkavdelningens flytt från anläggningen blev försenad vilket också försenade att anläggningens färdigställande, enligt Tom Sörensson.

– Det tog lite längre tid är beräknat, säger han.

Utrymmesmässigt har anläggningen vuxit med 6 000 kvadratmeter och är i dag nästan 10 000 kvadratmeter stor. Anläggningen har både byggts om och byggts ut med en cirka 2000 kvadratmeter stor förbindelse mellan två huskroppar.

– Det medför att vi kan erbjuda samtliga av de lokala idrottsföreningarna en lokal för de som behöver en. Det innebär också att arenan kommer att få många fler tusen besökare per vecka. Fler idrotter och aktiviteter kommer att finnas i huset, säger Tom Sörensson.

Några av de nya föreningar inom bland annat kampsport och gymnastik är redan på plats och inom det närmsta väntas bangolf, boule och skejt att flytta in.

– Ambitionen är att det ska bli en riktigt bra mötesplats för idrotten men även för andra. Vi vill att arenan ska tillföra mervärde för Landskronaborna och satsar därför även på kafé, bra möteslokaler. En del lokaler kommer att vara tillgängliga på dagtid för seniorverksamhet, en verksamhetstyp som vi ser växer. Vi hoppas på en blandad publik och besök, både unga som äldre, säger Tom Sörensson och fortsätter;

– Det blir en unik miljö för föreningslivet där man kan inspirera varandra och få en gemenskap.

Puls Arena invigs lördagen den 14 april mellan klockan 11.00 och 14.00. Invigningstal hålls av fritidsnämndens ordförande Birgitta Persson klockan 11.15. Därefter olika aktiviteter, guidad visning och klockan 13.00 avtäckning av konstverk utanför entrén med Tonie Lewenhaupt.

Publicerad 04 April 2018 08:53