Musikstipendiat ska få chans att träffa The Ark-stjärna

Glumslövs musikfondstipendium ska delas ut igen

GLUMSLÖV.

Nu återlanseras Glumslövs musikfondstipendium Guldnoten. Stipendiet riktar sig till unga musiker med en koppling till Glumslöv. Förutom att årets Guldnoten-stipendiat får en prissumma får personen även en frågestund med Mikael Jepson, känd från rockgruppen The Ark.

Stipendiet har delats ut årligen sedan 2013 men med avbrott 2017. Anledningen var att styrelsen i Glumslövs byalag – föreningen som står bakom stipendiet – bytte styrelse.

– Vi är en ny styrelse och vi behövde ett år på oss för att ladda om. Därför hade vi inte någon ansökningsperiod i fjol, säger Leila Khammari, styrelseledamot.

Guldnoten kan sökas av unga musiker under arton år som på något sätt har en koppling till Glumslöv. Tanken är att stipendiet ska uppmärksamma unga musiktalanger tidigt. Och förhoppningen är, enligt Leila Khammari, att de 2 000 kronor som delas ut ska vara ett välkommet tillskott.

– Vi har fantastiskt välrenomerade musiker från Glumslöv eller som har valt att bosätta sig här. Från byalagets sida tror vi på att koppla ihop unga talangerna, världsartister och byn – alla vinner på det, säger hon.

Förutom att få ta emot ett diplom och 2 000 kronor får årets stipendiat möjlighet att träffa Mikael Jepson, känd från The Ark, för en frågestund.

Ansökningsperioden pågår till och med den 1 maj och kan sökas via byalagets hemsida. Stipendiet kommer att delas ut under Glumslövsdagen i höst.

Publicerad 06 April 2018 14:16