MC-kortege samlar in pengar mot prostatacancer

Siktar på rekord i år

KÅGERÖD. Sedan i höstas driver ”Lucy’s diner” restaurangen på Ring Knutstorp. Nu arrangerar de för första gången sin motorträff där. En av begivenheterna är en MC-kortege från Dalby till Ring Knutstorp, som samlar in pengar till Prostatacancerfonden.

Av
Jonas Lundin

Det är fjärde året som Hilibard’s Mcc Lowland från Dalby arrangerar ”Run mot prostatacancer”.

– Det fanns ju rosa bandet lite överallt i landet, så vi tyckte att ”kan vi inte göra någonting för oss män?” Då kom vi på den här idén och så pratade vi med Prostatacancerförbundet. Sedan har det bara snurrat på, säger Jesper Nordqvist, ordförande i Hilibard’s Mcc.

Förra året var det 474 motorcyklar som deltog i kortegen. Sammanlagt blev det 74 386 kronor till Prostatacancerförbundet.

– Vi siktar på att slå det i år, och vi hoppas att vi kan bli över 500 i kortegen. Vi har slagit rekord varje år än så länge. Nån gång tar det kanske stopp, säger Jesper Nordqvist.

Han har själv inte drabbats av prostatacancer.

– När man pratat med Janne på Prostatacancerförbundet så förstår man hur många det är som drabbas. Jag har lärt känna personer som har blivit drabbade av detta. Det är en hemsk sjukdom.

Alla typer av motorcyklar är välkomna i kortegen.

– Gamla och nya, två hjul och tre hjul och så vidare. Det är bara att komma. Sedan får gärna folk dit och titta, för innan vi kör iväg så finns det en massa att titta på. Folk kommer med sina fantastiska motorcyklar, upputsade och fina. Det är roligt att gå och titta.

Kortegen startar vid klubbstugan på Blockvägen i Dalby cirka klockan 12.30 och beräknas komma fram till Ring Knutstorp vid klockan 14. Prostatacancerförbundet är på plats vid klubbstugan och tar emot deltagaravgiften på hundra kronor.

– Vi gör detta i samarbete med SBM och supporters också, säger Jesper Nordqvist.

Lucy’s stora motorträff

Tisdagen den 1 maj klockan 13-18 på Motorbanan Ring Knutstorp.

Publicerad 18 April 2018 09:00

Lokaltidningen Landskronas nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag