Stadsutvecklingsbolaget: ”Det är mellan restaurangen och Brinova”

LANDSKRONA.

Det är beklagligt att restaurangen inte fått lönsamhet efter flytten, men stadsutvecklingsbolaget har gjort vad det kunnat. Så skulle man kunna sammanfatta synen på saken hos stadsutvecklingsbolagets vd.

Av
Per Eeg-Olofsson

Joakim Ahlin har tagit över som vd för Landskrona stadsutveckling AB efter att Christian Alexandersson lämnat posten för att bli stadsdirektör. Han menar att A La Grandas flytt nu är ett avlutat kapitel ur bolagets perspektiv.

– I och med att det finns en överenskommelse. Det skulle iordningställas en ny lokal och det ansvaret har vi tagit. Sedan är det tråkigt att restaurangen inte fått någon lönsamhet, men man får hålla isär de två sakerna. Det är med hyresvärden Brinova som restaurangen har ett avtalsförhållande, inte med oss. Man får inte blanda ihop det.

Om mötet i mars, och en eventuell överenskommelse om hyresfritt till och med 1 juli säger han:

– Jag var visserligen med på det mötet, men vi kan inte lägga oss i ett avtalsförhållande mellan restaurangen och Brinova. Men jag kan säga så mycket som att det inte var en överenskommelse, utan ett förslag.

Men varför drogs det tillbaka? Visst måste det varit så att Stadsutvecklingsbolaget skulle stå för hyran till och med den 1 juni?

– Där har jag ingen kommentar. Det är mellan oss och Brinova.

Restaurangägarna menar också att all utlovad renovering av köket inte har skett? Vad tänker du om det?

– Återigen, det är mellan restaurangen och Brinova, vi har inget avtalsförhållande med dem.

Men det är väl ändå Stadsutvecklingsbolagets agerande som gjort att A La Granda måste flytta och har hamnat i den här sitsen?

– Det är helt korrekt. Men det har ingenting att göra med om det skulle finnas brister i fastighetsbolagets lokaler.

Nu skulle det kunna bli så att lokalen står tom igen om några veckor eller månader. Vad tänker du om det?

– Det är i så fall inte bra. Skulle det bli så få vi försöka hitta en ny hyresgäst, och där kan stadsutvecklingsbolaget spela en viss roll.

Publicerad 18 April 2018 08:30

Lokaltidningen Landskronas nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag