Förenade Care tar över två av stadens äldreboenden

Upphandlingar av Kassakroken och Segergatan nu klara

Av
Per Eeg-Olofsson

Från november tar vårdbolaget Förenade Care över driften av två äldreboenden i Landskrona: Kassakroken och det på Segergatan. Det beslutade omsorgsnämnden på sitt möte förra veckan. Kassakroken drivs idag i kommunal regi, medan Segergatan drivs av ett annat privat vårdbolag. Tidigast den 2 maj kan avtalen skrivas under, för då löper tiden ut för att överklaga beslutet för andra anbudsgivare, totalt har sex anbud kommit in. För att Förenade Care ska få ta över driften krävs också att Inspektionen för vård och omsorg (IVO) ger företaget tillstånd.

- Förenade Care lämnade det anbud som håller högst kvalitet och ger mest värde för våra brukare, säger Jan-Allan Beer (L), ordförande i omsorgsnämnden, på kommunens hemsida.

Upphandlingen går tillbaka till ett beslut i omsorgsnämnden från maj 2016. Då togs beslutet att äldreboendena Kassakroken och Skiftesvägen skulle läggas ut på entreprenad. Efter upphandling tilldelades Attendo entreprenaden för Skiftesvägen, medan bolaget Norlandia fick den för Kassakroken. Men IVO satte ned foten vad gäller Norlandias anbud för Kassakroken och avtalet fick upphävas. Då beslutade nämnden att upphandlingen för Kassakroken skulle göras om, och nu är den alltså avslutad. Parallellt har en upphandling för Segergatan pågått.

Publicerad 21 April 2018 12:00

Lokaltidningen Landskronas nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag