A La Granda-ägarna ser ljuset i tunneln

Efter att restaurangen tvingades flytta från sina lokaler på Borgmästaregatan fick A La Granda plats på Rådhustorget. En betydligt högre hyra i de nya lokalerna och det sämre läget lämnade en bitter eftersmak. Men nu ser ägarna Mohammed och Mervat Fattah en ljusning.

Av
Hannes Tobiasson

Flytten från Borgmästaregatan gjordes då kommunens stadsutvecklingsbolag skulle bygga bostäder i fastigheten. Löftet från bolaget var att hjälpa ägarna hitta en likvärdig lokal, och bekosta en eventuell renovering, slutade i september förra året i den nuvarande lokalen på Rådhustorget.

Hyran på Rådhustorget var betydligt högre, men tiden knapp och ägarna kände sig tvungna att acceptera. Med ett tomt torg och en ny verksamhet var det svårt att komma på fötter. Men nu har det skett en öppning för A La Granda, då den nuvarande hyresvärden på Rådhustorget, Brinova, har erbjudit en tillfällig reducering av månadshyran.

– De har fått en tidsbegränsad hyresrabatt. Båda parter är nöjda med uppgörelsen och vi har stora förhoppningar på verksamheten, säger Andreas Lund på hyresvärden Brinova som dock inte vill kommentera längd eller storlek på hyresrabatten.

– Vi hoppas att det här beslutet kommer att hjälpa oss, säger Mohammed Fattah.

Mohammed Fattah ser nu med tillförsikt på framtiden.

– Vi kommer vara kvar här. Det tar tid att etablera sig på en ny plats. Från och med nästa år ser vi hur det har gått, jag tror att det blir bättre, säger Mohammed Fattah som redan ser att affärerna går bättre i sommarvärmen.

Publicerad 09 May 2018 00:00