Barnidol svingar sig i Svingelskogen

Förskoleklasser från hela kommunen samlas

LANDSKRONA/SVALÖV.

Stämningen är hög redan från början, när kommunens alla förskoleklasser samlas i Heleneborgshallen för att se teaterföreställningen ”Svingelskogen: Ett hemligt uppdrag”. Den blir ännu högre när Hasse Andersson plockar fram gitarren och kör en omgång ”Guld och gröna skogar” innan pjäsen drar igång.

Sparbanken Skåne med ägarstiftelser som står för föreställningen och kontorschefen i Svalöv, Johanna Holst, hälsar alla välkomna. Hon berättar att det är så många som 237 barn från hela kommunen som är på plats.

– Jag har packat pysselböcker till alla barn som de skall få med sig hem också!

Barnen deltar fullt ut i föreställningen: sjunger, klappar och tipsar de olika rollerna om vem som smyger på dem bakifrån. Precis som det skall vara på barnteater. Föreställningen tilltalar uppenbarligen en bredare publik, för det är en hel del äldre barn och ungdomar som kikar in och har roligt åt när Smartur Räv blir så åskrädd att han kissar på sig eller när Kirre Kurre Ekorre drar av en härlig stepdans.

Föreställningen ”Svingelskogen: Ett hemligt uppdrag” är skriven av Monica Forsberg. Om skogen känns välbekant så beror det på att den första Svingelskogen kom till på 1980-talet och att det har skapats en hel del olika saker runt denna skog. Nu är ensemblen åter ute på turné med skogen och den del som Sparbanken Skåne finansierar når över 6 000 barn runt om i Skåne.

Publicerad 09 May 2018 16:00