Landskrona kräver miljoner av Migrationsverket

Migrationsverkets missvisande prognoser ledde till extra kostnader för Landskrona Stad. Men i mars beslutade myndigheten att inte ersätta kommunen som nu överklagar beslutet.

Av
Hannes Tobiasson

Landskrona Stad överklagar Migrationsverkets beslut att inte ersätta kommunerna för extra kostnader som gjorts i samband med prognoser i mottagande av ensamkommande och ungdomar under 2015.

De missvisande prognoserna har inneburit extra kostnader på 8 miljoner kronor, enligt ett pressmeddelande från Landskrona Stad som nu överklagar beslutet till förvaltningsrätten i Umeå.

– Staten har lagt ett stort ansvar på kommunerna att hantera det nationella flyktingmottagandet. Att vi ska behöva driva en rättsprocess mot staten för att få ersättning för de kostnader vi haft i samband med detta är inte acceptabelt. Tyvärr är det inte första gången staten släpar med sina betalningar på detta område. Vi förväntar oss ett annat agerande från staten när vi hanterar ett svårt uppdrag, säger Torkild Strandberg (L), kommunstyrelsens ordförande i pressmeddelandet.

Publicerad 09 May 2018 10:42