Textilkonstnär fascineras av materialet

”Jag är mer intresserad av abstrakta former”

LANDSKRONA/SVALÖV.

Jenny Frank är en av konstnärerna som ställer ut under årets konstrunda på Ven. Med både sommarviste och släktrötter på ön har Jenny en koppling till Ven och till havet, som också kommer till uttryck i en del av hennes konst.

Jenny arbetar ofta i textil och till konstrundan blir det bland annat verk i screentryckstekniken ”deconstructed screen printing”.

– Man trycker med en emulsion och motivet avger mer och mer färg ju fler omgångar man gör. Det blir spännande eftersom man inte vet hur mycket av motivet som överförs varje gång, berättar hon.

Numera blir det mest tryck, men från början utbildade Jenny sig inom textil med inriktning på vävning, i Skottland. Hon är fascinerad av både material och färg som ger de textila materialen en lockande kvalitet.

– Det skall bli något som lockar och fascinerar. Det finns en spänning i att se vad som skall komma ut av processen.

Till vardags arbetar Jenny även med formgivning och hon har bland annat gjort mönster till Klippans yllefabrik och producerat egna serier med textiltryck för kuddar. I sin konst söker hon formen framför annat.

– Jag är mer intresserad av abstrakta former, snarare än av att berätta en historia. Sedan kan det ändå bli en historia, men det är upp till betraktaren att se den.

Malin Nävelsö

Publicerad 09 May 2018 15:10