Konstnärsö bjuder in till kreativ runda

Konstrundan på Ven lockar många

LANDSKRONA/SVALÖV.

Kristi Himmelsfärdshelg, Ven och konstrunda – en treenighet som borgar för härliga upplevelser i en fin miljö. Hvens Kulturförening fyller Vens kulturhus med konst och många konstnärer öppnar sina hem och ateljéer för besök.

Tidpunkten för konstrundan är noga vald, berättar Gunilla Millisdotter som är vice ordförande i Hvens Kulturförening.

– På Ven kan man ju inte köra bil, så det är bra om det är lite fint väder. Åker man till Ven blir det för hela dagen, så det hade inte varit så bra att ha det till påsk när det är konstrundor på andra håll.

De flesta som besöker Hvens konstrunda tar sig runt med cykel, men det finns även taxi och golfbilar för den som av olika skäl inte kan trampa eller gå runt ön. Konstrundan brukar locka många till ön och Ven tycks ha något som drar till sig kreativa människor i allmänhet.

– Ven är väldigt vackert och ofta talar man om det speciella ljuset på en ö. Det har varit en konstnärsö länge, säger Gunilla Millisdotter.

Konstnärerna som deltar i konstrundan skall ha någon typ av Venanknytning. I årets upplaga deltar 24 konstnärer, både väl etablerade och lite nyare talanger. Alla deltagande konstnärer ställer ut minst ett verk i samlingsutställningen på Vens Kulturhus.

– Jag blev väldigt glad att vi har så många olika uttryck i konsten representerade. Det är också roligt att vi har så bra återväxt med lite yngre som inte har varit med förr. Några ställer bara ut på kulturhuset och vi har ganska gott om plats där så att de kan göra det, men de flesta har också öppet hemma eller i sin ateljé, säger Gunilla Millisdotter.

Malin Nävelsö

Hvens Konstrunda

Kristi Himmelsfärdshelgen den 10 - 13 maj 2018. Öppet 10.30-16.30 alla dagarna hos deltagande konstnärer.

Samlingsutställning på Vens Kulturhus, Tuna Byväg 10.

Mer information och karta finns på www.venskulturhus.se

Publicerad 10 May 2018 07:00