Linnea Henriksson till Landskronakarnevalen

Artisten och programledare Linnea Henriksson är klar för årets Landskronakarneval. Efter att ha deltagit i Idol 2010 har hon lett Musikhjälpen och vunnit utmärkelsen Årets artist. Till årets karneval är nu även Gunhild Carling och Kapell Magnell klara.

Av
Hannes Tobiasson

Första gången artisten Linnea Henriksson mötte publiken var 1995 i tv-programmet Småstjärnorna. Sedan dess har den hyllade jazz- och popsångerskan släppt ett flertal album.

Hon är känd som programledare i P3 Musikhjälpen 2014 och 2015, samt radioprogrammet Hallå P3. 2012 blev hon framröstad till Årets artist på P3 Guldgalan.

– Vi ser verkligen fram emot Linneas spelning i sommar. Vi gillar henne på alla sätt. Först och främst är hon en fantastisk sångerska och låtskrivare. Dessutom är hon en inspirerande tjej som vågar stå upp för sig själv och jobbar hårt för att motarbeta orättvisor. Det behövs fler tjejer som Linnea i världen och vi är tacksamma för att hon vill komma till Landskrona, berättar Lena Bergkvist, ytterst ansvarig för Landskronakarnevalen i ett pressmeddelande.

En artist som gästar karnevalen även i år är Gunhild Carling. Med en förmåga att bemästra ett tjugotal olika instrument är Carling ett musikaliskt fenomen. En artist som är känd för att ge publiken en riktig show.

– Varje gång som Gunhild spelar i stan, blir det succé, berättar Fanny Persson, karnevalsarrangör. Och vi förstår varför. Hon levererar alltid till 100% och får en att tappa hakan. Hon har en unik talang som vi aldrig kan få för mycket av. Det ska bli riktigt kul att få tillbaka henne till Landskrona även i år.

Det lokala partybandet Kapell Magnell är ett uppskattat inslag som också kommer till Kasernplanstältet under karnevalen som äger rum 26-28 juli. Med covers på de mest populära hitsen från 60-talet är det svårt att inte stämma in eller dansa med.

Publicerad 16 May 2018 12:00