Polisen tackar BoIS-supportrarna efter heta derbyt

LANDSKRONA. Tisdagen den 15 maj bjöd på ett rafflande nordvästskånskt derby på IP. Ärkerivalerna BoIS och HIF möttes för första gången på många år. Säkerhetspådraget var stort. Dagen efter derbyt, som slutade 1-1, tackar polisen BoIS-supportrarna på Facebook.

Av
Jonas Lundin

Så här skriver polisen på sin facebooksidan Polisen nordvästra Skåne: ”Lokalpolisområdet LPO Landskrona skulle vilja rikta ett varmt tack till alla BoIS-supportrar för deras uppträdande under gårdagens Skånederby i fotboll på Landskrona IP. Det är ofta lätt att, från olika håll, rikta kritik eller klaga på fotbollssupportrar och det görs också i ett stort antal sammanhang. Mindre vanligt är faktiskt lämna ett beröm; men det gör vi från Landskronapolisen nu! Vi har förstått att det var uttalat hos BoIS-supportrarna att matchen skulle genomföras utan pyroteknik och att det skulle bli en folkfest. Så blev det också, (med några få undantag). Bra, BoIS med supportrar - så vill nästan alla fotbollsälskare ha det på idrottsevenemangen!”

Riktigt lika skötsamma var inte HIF-supportrarna. Ett par gånger under matchen var speakern tvungen att påpeka att pyroteknik inte var tillåtet, då bengaler brann på "borta stå".

Ett par gånger under matchen var speakern tvungen att påpeka för HIF-supportarna att pyroteknik inte var tillåtet, då bengaler brann på

Ett par gånger under matchen var speakern tvungen att påpeka för HIF-supportarna att pyroteknik inte var tillåtet, då bengaler brann på "borta stå". Foto: Jonas Lundin

Publicerad 16 May 2018 16:24