Strålande sol över Må bra- veckan

LANDSKRONA. När Må bra- veckan 2018 gick av stapeln i Landskrona var det med hälsa och välmående i fokus. Ett späckat schema, arrangerat av Landskrona Stads omsorgsförvaltning, lockade ett stort antal besökare. Föreläsningar om hälsa och kost, allsång och Sittzumba var några av programpunkterna.

Av
Fredrik Rubin

- Syftet är inte minst att nå ut till fler med några av alla de aktiviteter som finns tillgängliga för vem som helst, säger Karin Andersson, aktivitetshandledare vid Träffpunkterna.

Petra Leube, äldrepedagog på Anhörigcentrum och Träffpunkterna, instämmer och betonar vikten av att träffas.

- Det handlar om hälsa och välmående, men en viktig del är också möjligheten att träffa andra och få en social närvaro, säger Petra Leube.

Karin Andersson som just avslutat ett intensivt träningspass med Sittzumba, håller med om att det sociala är minst lika viktigt som aktiviteten i sig.

- Jag har inte haft tid att delta i Sittzumba tidigare så detta var min först gång. Den här sortens aktiviteter är viktiga och förhindrar människor från att bli sittandes hemma ensamma, säger Elisabeth Hasselgard..

Några minuter efter att Sittzumba- passet avslutats möter ett tjugotal personer upp Ulrik Alm från Studiefrämjandet för en naturvandring. En faktaspäckad och interaktiv vandring i behagligt tempo följer i centrala staden.

- Idag vill jag gärna se en tornseglare.

- Idag vill jag gärna se en tornseglare. Den har jag inte sett ännu i år. Så varför inte idag här i Landskrona, säger Ulrik Alm just som ett hundratal vitkindande gäss passerar långt ovanför församlingen i prydliga v-formationer.

Publicerad 16 May 2018 17:00