Sommaren fullspäckad med succékortet

”Det är väldigt brett och det är vi stolta över”

SVALÖV: För tredje året i rad återvänder sommarlovskortet i nytt gyllene format. Kortet ger närmare 2 000 barn och unga möjlighet att gratis ta del av aktiviteter under hela sommarlovet.

Av
André Kvist

Ena dagen vaknar man med energi sprudlande från topp till tå. Någon form av idrott kanske passar, fotboll eller bordtennis, eller varför inte yoga eller zumba. Nästa dag låter man sin nyskapande förmåga sväva ut i en kreativ verkstad för att sedan avsluta med en trevlig film på biografen. Närmare hundra programpunkter finns det att välja på under sommaren.

– Det är allting från den lilla teaterföreställningen för de minsta till en häftig actionfilm. Det är ett väldigt brett program och det är vi stolta över, berättar Nicklas Nornemark som driver biografen och samordnar programmet.

Succén med sommarlovskortet har årligen lockat tusentals barn och unga till tillställningarna. I år får närmare 2 000 unga i åldrarna 6 till 15 år kortet.

Nytt för i år är bland annat en programmeringskurs då ungdomarna får lära sig att skapa egna spel och producera egen musik.

– Det ska vara jädrigt bra för ungdomarna! Det känner jag att vi har lyckats med de två föregående åren, säger Niklas Fornskov, fritidschef vid Svalövs kommun.

De båda samordnarna berättar att det är barnen och ungdomarna som står i fokus och hyllar lokalföreningarnas engagemang.

De båda samordnarna berättar att det är barnen och ungdomarna som står i fokus och hyllar lokalföreningarnas engagemang. Foto: André Kvist.

De gyllene korten har texten VIP – Very Important Person. Vilket gäller ”var och en” som är ung i kommunen, berättar de båda samordnarna, de är viktigast. Stödet och engagemanget hos föreningarna och organisationer beskrivs även som ovärderligt.

– De är helt fantastiska! Utan dem hade det inte gått, säger Nickas Nornemark.

På lördag den 9 juni börjar det hela med hoppborgar vid Heleneborgshallen.

Sommarlovskortet 2018

För: Alla unga i åldern 6 till 15 år i Svalövs kommun.

Kostnad: Allt i programmet är gratis.

Start: Den 9 juni med hoppborgar och annat kul vid Heleneborgshallen.

Slut: Sista programpunkten är den 20 augusti.

Anmälan: Alla kommer att få hem kortet eller via skolan. Till vissa tillställningar krävs en föranmälan där det är först till kvarn som gäller.

Mer info hittar du här.

Publicerad 08 June 2018 08:00

Lokaltidningen Landskronas nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag