Eldsjälar bildar riksteaterförening

Ordförande: ”Jag är överväldigande glad!”

SVALÖV: Kulturen ska nu på riktigt komma till Svalöv efter att beslut tagits om att bilda riksteaterföreningen Svalöv. Redan nu står det klart en av Sveriges största operaartister kommer hit.

Av
André Kvist

Fyra kulturvänner och ett mål att få mer teater i Svalöv kommun. Drivkraften har nu resulterat i ett tiotal nya medlemmar och ett beslut om att bilda Riksteaterföreningen Svalöv. Det klubbades igenom vid det första årsmötet.

– Jag får säga att jag är glatt överraskad och nöjd med resultatet, berättar den nyutnämnde ordföranden Anders Bjerehjelm som ännu inte blivit varm i kläderna.

– Jag har inte riktigt vant mig än, säger han och skrattar.

Nu börjar det formella arbetet att ansöka om medlemskap i den nationella Riksteaterföreningen. Dessutom ska man äska bidrag från kommunen och Riksteatern.

Förhoppningen är att de nybildade föreningen ska få till två föreställningar per termin. Men redan nu är det klart vem som är dragplåstret på premiären.

– Det är Rickard Söderberg den 13 september. Det hade jag inte räknat med, men jag är överväldigade glad, riktigt nöjd, säger Anders Bjerehjelm.

Rickard Söderberg på Grammisgalan 2013.

Rickard Söderberg på Grammisgalan 2013. Foto: Wikimedia Commons

Föreningen blir den 26:e riksteaterföreningen i Skåne och sällar sig till över två hundra föreningar i landet.

Publicerad 09 June 2018 14:00

Lokaltidningen Landskronas nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag