Erikstorps kungsgård blir första Krav-märkta restaurangen i Landskrona

Blir en av fyra Krav-krogar på White Guides Skåne-lista

Av
Per Eeg-Olofsson

LANDSKRONA. Daniel Berlin-drivna restaurangen Erikstorps kungsgård i utkanten av Landskrona blev under förra sommaren uppmärksammad för att den minskade matsvinnet genom att sälja gårdagens ”dagens rätt” till ett rabatterat pris. Nu bättrar restaurangen på sin miljöprofil ytterligare genom att bli den enda som är certifierad enligt organisationen KRAV:s regelverk. Det innebär bland annat krav på råvaror som framställts utan bekämpningsmedel eller antibiotika. Sedan tidigare finns Erikstorps kungsgård med på svenska kvalitetskrogslistan White Guide, och restaurangen blir nu en av fyra White Guide-krogar i Skåne med Krav-certifiering.

– Inom restaurangbranschen är det många som pratar om närproducerat och kvalitativa råvaror. Men tyvärr är det inte alltför sällan tomt prat och bara en ihålig marknadsföringsstrategi för att locka gäster. Därför kände vi att vi ville ha en trovärdig kvalitetsstämpel på att vi menar allvar och att miljöengagemanget kommer från hjärtat. Erikstorp skulle aldrig kunnat bli KRAV-certifierad om vi arbetat med halvfabrikat, säger Ludvig Odeholm, kökschef på Erikstorps kungsgård i ett pressmeddelande.

Publicerad 19 June 2018 17:30