Landskronalyftare hoppas på formtopp till SM

"Detta är första stora tävlingen"

LANDSKRONA. Louise Dahlgren från Svalöv har hållit på med tyngdlyftning i två år. Nu toppar tyngdlyftaren från Landskrona Atletklubb formen inför SM-veckan i början av juli. Det är första gången som hon tävlar i SM.

Av
Jonas Lundin

–Det är lite roligt i och med att det är på hemmaplan också, nu blev ju lyftningen i Helsingborg, det var ju lite synd. Det hade varit kul om det varit här i Landskrona. Men det är kul ändå, säger Louise Dahlgren när vi ses före ett träningspass i LAK:s lokaler på Puls Arena.

Tidigare har hon mest tävlat i lagtävlingar med LAK, förutom DM och Götalandsmästerskapen i höstas där hon kvalade in till årets SM. Fokuset där är ha kul.

– Detta är första stora tävlingen, så jag vet inte riktigt hur det kommer att bli. Nu har jag börjat känna mig bekväm på de mindre tävlingarna, att kunna hantera nervositet och kanske lite misslyckande. Nu ska man vara med i stor tävling. Jag tar detta året för att skaffa mig lite erfarenhet av större tävlingar. Jag har några personliga mål som jag skulle vilja sätta, men annars ska jag bara ha kul, säger hon.

En tävling som SM är större än de tävlingar hon varit med på innan.

– Sveriges duktigaste tjejer är samlade, så man kanske kan bli lite nervös. Samtidigt är det inspirerande såklart att kolla in de andra tjejerna, se hur de lyfter. Sedan kan jag tänka mig att det är större publik, säger Louise Dahlgren.

Inför SM kör hon ett särskilt träningsprogram för att toppa sig och maxa sin prestation. Vad hon fått höra så ska hennes grupp lyfta klockan 9 på morgonen.

– Jag ska försöka lägga in några pass just vid den tiden på morgonen, så jag vänjer mig lite att prestera så tidigt på morgonen. Jag tror aldrig jag tränat så tidigt någon gång, säger Louise Dahlgren och skrattar.

Louise Dahlgren har bara sysslat med tyngdlyftning i två år. Tisdagen den 3 juli ska hon tävla i SM.

Louise Dahlgren har bara sysslat med tyngdlyftning i två år. Tisdagen den 3 juli ska hon tävla i SM. Foto: Jonas Lundin

Det var för två år sedan som den idag 30-åriga Svalövsbon fick upp ögonen för tyngdlyftning. Då höll hon på med crossfit, som låg vägg i vägg med Landskronas Atletklubbs tidigare lokaler i Idrottshallen.

På SM hoppas hon bättra på sina personliga rekord med ett par kilo i både ryck och stöt. Det varierar lite vilket hon gillar mest, ryck eller stöt.

– Ryck tycker jag är kul just för att det är så tekniskt. Det är så mycket som ska stämma för att det ska bli ett bra lyft. Det kan jag tycka är kul, just för att det är tekniskt svårt.

Publicerad 20 June 2018 08:30