Plura ska sätta publiken i brand med Eldkvarn-låtar

Även Nic Schröder kommer till Landskronakarnevalen och hyllar Kal P Dal och Kim Larsen

LANDSKRONA. Landskronakarnevalen närmar sig med stormsteg, om en månad, den 26-28 juli, är det dags. När karnevalsledningen nu släpper ett av de sista stora artistnamnen så handlar det om en rocklegendar som hittat ny publik genom maten.

Av
Per Eeg-Olofsson

För de flesta är väl Plura Jonsson, eller bara ”Plura”, identisk med sångaren i Eldkvarn, bandet som föddes ur proggen och punken, men som karvat ut en alldeles egen nisch på den svenska musikscenen. Sedan 2016 ligger Eldkvarn på is, men det har inte hindrat Plura Jonsson att med nytt band turnera nu i sommar och spela både låtar ur Eldkvarns breda låtkatalog, och nyskrivna låtar. Sommarturnén börjar den 30 juni i Helsingborg och avslutas tre månader senare i Stockholm. Nu är det alltså klart att Landskronakarnevalen blir ett stopp under den turnén, den 27 juli står Plura med band på scenen i tältet på Kasernplan. På senare år har Plura Jonsson också synts i tv, bland annat i matprogrammet ”Pluras mat”. För den yngre publiken är han kanhända mer bekant därifrån.

Helsingborgaren Nic Schröder är kanske mest känd för sommarplågan ”Hej hej Monica” från 2004. På senare år har han bland annat ägnat sig åt succémusikalen ”Kal P Dal”, där han har haft rollen som just Kal P Dal, eller Carl Göran Ljunggren som den originelle rocksångaren från Arlöv egentligen hette. Det är just material från den föreställningen som Nic Schröder tar med sig till Landskronakarnevalen när han ger en konsert i två halvlekar. Kal P Dal är nämligen inte den enda hyllade sångaren som sjunger rock med lokal kolorit. Hyllad blir även den danska rockens grand old man – Kim Larsen.

Andra artister som är klara för karnevalen är f.d. statsminister Fredrik Reinfeldts favoriter Da Buzz. De lovar framföra sina hittar som ”Alive” och ”Do You Want Me” i Kasernplanstältet. Även jazzmusikern Sofi Hellborg, covermusikern Andi Joseph och Sousou & Mahe Cissoko står på scenen under Landskronakarnevalen.

Publicerad 20 June 2018 12:00