Landskronagymnast försvarade guldet under SM-veckan

Med åtta guld-, två silver- och sju bronsmedaljer visade Landskrona Kvinnliga GF framfötterna

LANDSKRONA/HELSINGBORG. Inte riktigt hemmaplan, men nästan var det för Landskrona kvinnliga GF:s rytmiska gymnaster när de deltog i SM i sporten på onsdag och torsdag under SM-veckan förra veckan. Tävlingarna hölls på Helsingborgs arena, och klubben inte bara deltog utan stod också som arrangör. Det var runt 100 gymnaster från hela landet som hade samlats där för att göra upp om medaljerna, både individuellt, i lag, i duo och med juniortrupp.

Av
Per Eeg-Olofsson

Och det blev en bra medaljskörd för värdklubben. Inte minst för Meja Engdahl Pettersson som försvarade sitt mångkampsguld från förra året. Mamma och tränare Jenny Engdahl beskriver det som en arbetsseger.

- Man kan säga att Meja var ganska överlägsen totalt, men hade inte högst poäng i varje enskild gren. Det är en ganska sliten Meja som efter en lång säsong laddat om till sitt ”fjärde mästerskap under våren, skriver hon.

Omladdningen tycks ha fungerat, marginalen till tvåan Hedvig Appelros från Nevis RGK var cirka fyra poäng.

Fler guld, och även medaljer av andra valörer skulle det bli. Meja Engdahl Pettersson tog också hem gulden i tunnband och boll under torsdagen, tillsammans med Wilma Mårtensson blev det guld i tunnband i seniorduo, och även ett guld i duofinalen. Klubben juniortrupp hade förväntningar på sig att ta hem guld och infriade förväntningarna. Alma Mårtensson, Astrid Kristensson Nilsson, Tuva Henckel, Sanna Agic och Emma Jönsson tog förstaplatsen både i bandprogrammet och i finalen.

Tränaren Jenny Engdahl beskriver tävlingen som ”en bra dag på jobbet” för gymnasterna.

Publicerad 09 July 2018 14:00