Landskrona stad halkar efter med betalningarna

Kommunen dra på sig dryga förseningsavgifter

Av
Per Eeg-Olofsson

LANDSKRONA. Under våren har kommunen halkat efter med att betala sina fakturor, så pass mycket att det nu samlats en hel rad med förlägganden hos kronofogden, det rapporterar Landskronaposten/HD. Till och med den 25 juni var det totalt 42 ansökningar om betalningsföreläggande riktade mot Landskrona stad som hade lämnats in till kronofogden, med ett värde av totalt 684 420 kronor. Största fordran har bygg- och anläggningsföretaget Peab som kräver 181 063 kronor. Enligt kommunens ekonomichef Jonas Lundqvist är det tekniska problem som ligger bakom att de obetalda fakturorna lagts på hög.

– Det beror på lite olika faktorer. Vi strävar förstås efter att vara en god betalare i alla lägen. Vi bytte ekonomisystem och sedan dess har vi haft lite olika problem. Fakturor har kommit till fel elektroniska adress, vi har inte känt till att fakturorna varit på väg in och det har varit buggar i systemet som gjort att betalningar inte gått iväg, säger han till Landskronaposten/HD.

Förseningarna kommer innebära dryga föreningsavgifter för kommunen. Därför förhandlar Landskrona stad nu med leverantören av ekonomisystemet om skadestånd uppger Jonas Lundqvist.

Publicerad 10 July 2018 14:30