Några nöjestips mitt i veckan

Fem saker att göra i Landskrona och grannkommunerna

LANDSKRONA. Semester eller jobb, regn eller solsken – det spelar ingen roll. På sommaren blommar nöjeslivet ut. Lokaltidningen bjuder här på några nöjestips, både från både den egna kommunen och andra i närheten.

Av
Per Eeg-Olofsson

LANDSKRONA

Visfestival i Slottsparken

Årets Visfestival i Landskrona, den tredje i ideella föreningen Visfestivalens regi, bjuder på tio akter. Bland dem Py Bäckman och Janne Bark, låtskrivare respektive gitarrist, som sedan årtionden är en del av det svenska musiklivet. Folkmusikstjärnan Åsa Jinder kommer, det gör också sjungande doktorn Henrik Widegren, känd som en av experterna i tv-programmet ”Fråga Lund”. Mer om visfestivalen kan du läsa på nöjessidan i denna tidning.

När? Lördag 21 juli, hela dagen.

Var? Slottsparksscenen Landskrona

Frida Andersson kommer till visfestivalen och sjunger visa på sin finlandssvenska dialekt.

Frida Andersson kommer till visfestivalen och sjunger visa på sin finlandssvenska dialekt. Foto: Rikkard Häggbom/Press

SVALÖV

Stand up med Tomas Oredsson

Fridhems folkhögskola i Svalöv ordnar helgkul under sex söndagar i rad i sommar. Mellan 17.30 och 19.30 dukas det fram en sommarbuffé. Vid 20-snåret blir det också underhållning, som till skillnad från buffén är helt gratis. Nu på söndag är det stå-upparen Tomas Oredsson som kommer, en av Sveriges riktiga stå upp-pionjärer, som började med humorformen redan på 80-talet.

När? Söndag 15 juli, klockan 20.

Var? Fridhems folkhögskola, Svalöv.

HELSINGBORG

Lustspel på Fredriksdalsteatern

Ingen sommar i Helsingborg utan ett lustspel på Fredriksdalsteatern. I år heter det ”Fars lilla tös”, tidigare uppsatt 1999, nu omarbetad av Sven Melander och Mikael Neumann. Förutom den outtröttliga Eva Rydberg syns i rollerna bland andra Anders “Ankan” Johansson, Birgitta Rydberg, Mia Poppe, Kalle Rydberg, Anna Norberg, Robert Rydberg och Fredrik Dolk.

När? Speltid 5 juli till och med 19 augusti. Tid 18 till 20.30, eller 19 till 21.30, beroende på veckodag.

Var? Fredriksdalsteatern, Helsingborg

Gratis prova-på med VR-glasögon

Företaget VR Studion i Helsingborg säljer upplevelser med VR-teknik till hugade. I sommar kan barn och unga i åldern 6 till 15 år prova på det hela alldeles gratis under en halvtimme. Nästa tillfälle är idag onsdag den 11 juli.

När? 11, 16 och 24 juli, samt 1 och 9 augusti. Tiden som gäller är mellan klockan 13 och 18, det finns fem platser per halvtimme. Bokning via hemsidan vrstudion.se.

Var? VR Studion, Gasverksgatan 33, Helsingborg

Bågskytte är bara en av många aktiviteter på vikingamarknaden Fröja thing som hålls på Vikingatider i helgen.

Bågskytte är bara en av många aktiviteter på vikingamarknaden Fröja thing som hålls på Vikingatider i helgen. Foto: Vikingatider

KÄVLINGE

Vikingamarknaden Fröja Thing

Sommaren är också en tid för vissa att gå tillbaka i historien – långt tillbaka. Så är fallet när det nu i helgen ordnas vikingamarknad på friluftsmuseet Vikingatider i Löddeköpinge. Fröja thing är namnet på den årligen återkommande marknaden, där det utlovas sådant som handelsmän, hantverkare, bågskytte och kämpalekar, musik, gycklare och sagor, mat och dryck, och barnens verkstad. Inträdet kostar 70 kronor för vuxna och 50 kronor för barn under 13 år.

När? 14-15 juli, klockan 11-17.

Var? Vikingatider, Ådalsvägen 18, Löddeköpinge.

Publicerad 11 July 2018 10:00