Mustaschkampen kommer till Landskrona på lördag

Foto av Elisabeth Ohlson Wallin på programmet

LANDSKRONA. I oktober uppmärksammades arbetet mot bröstcancer med kampanjen ”Lär känna dina bröst”. Den 10 november är det arbetet mot prostatacancer som får uppmärksamhet, när ”Mustaschkampen” för första gången får ett eget evenemang i Landskrona.

Av
Per Eeg-Olofsson

Föreläsningar, kost- och träningstips och fotoutställning med Elisabeth Ohlson Wallin. Det är några av punkterna på programmet lördagen den 10 november, som alltså blir den andra evenemangsdagen mot cancer i Landskrona denna höst.

- Det är riktigt häftigt att Landskrona stad satsar på två sådana här stora evenemangsdagar. Vi hoppas på att både kunna sprida kunskap om hur Landskronaborna själva kan förebygga cancer och att samla in en betydande summa pengar till cancerforskningen, säger Lena Benediktsson, ordförande i folkhälsoutskottet och initiativtagare till ”Lär känna dina bröst”, i ett pressmeddelande.

Den tomma butikslokalen på Järnvägsgatan 19 blir centrum för mustaschkampseventet, där blir det program mellan klockan 10 och 16 (se nedan). Alla intäkter från dagen går till cancerforskning.

På programmet under Mustaschkampen

Hela dagen: Elisabeth Olsson Wallins fotoutställning där kända svenskar poserar i mustasch. Få en gratis personlig rådgivning av en licenserad personlig tränare eller att hitta nya receptidéer till bra vardagsmat.

Klockan 11: föreläser Martin Hyleborg, urolog vid SUS i Malmö, om mannens självbild efter cancerbehandlingen.

Klockan 13: ger Dennis Westerberg en föreläsning om hur man kan känna glädje och sinnesfrid även vid en livskris. På scen kan du också lyssna till musik av Johan Östberg och Trinity.

Klockan 15: börjar dagens auktion, där alla pengar går direkt till Landskronas insamling till Cancerfonden. Bland utropen finns biljetter till Caroline af Ugglas konsert på Landskrona teater, till unik konst av Dregen och Kim Berhuizen samt prylar skänkta av Landskronas handlare.

Dessutom:

- Ställ dina frågor om prostatacancer och PSA-prov under två stycken snackcaféer,

- Fika med fina mustaschbakverk.

- Utmana PT-Jenny i armbrytning eller utmana landskronas brandmän i en mustaschtävling.

- Barn kan styla sina hår i rosa och blå toner, få en fin ansiktsmålning eller utmana varandra i en tipspromenad.

Publicerad 02 November 2018 16:14