Arkivbild från april 2018 - deltagare på Träningsläger för tränare och ledare.

Arkivbild från april 2018 - deltagare på Träningsläger för tränare och ledare. Foto: Andreas Feuk/Skåneidrotten

150 föreningsledare på träningsläger på Örenäs

LANDSKRONA. Under veckoslutet den 9-10 november samlas drygt 150 föreningsledare inom Skåneidrotten på Örenäs Slott i Glumslöv för utbildning, workshop och eget arbete föreningsvis.

De 23 föreningsstyrelserna från olika delar av västra Skåne kommer bland annat att arbeta med ett utvecklingsområde inom ramen för idrottens Strategi 2025.

- Vi har god erfarenhet av konceptet "Träningsläger för styrelsen" och har genomfört det under ett antal tillfällen med bra uppslutning, säger Mia Andersson och Andreas Feuk, idrottskonsulenter på Skåneidrotten i ett pressutskick.

Fredagen inleds med en föreläsning av Emme Adébo på temat Nycklar till en sund barn- och ungdomsidrott, kopplat till värdegrundsfrågor och krishantering. Emme är före detta sportchef i LUGI Handboll och numera verksamhetschef på Skånes Handbollförbund.

På lördagen blir det workshop med dialog och utbyte mellan föreningarna kring idrottens så kallade utvecklingsresor som berör en ny syn på träning och tävling, den moderna föreningen, inkluderande idrott för alla, jämställdhet för en framgångsrik idrott och ett stärkt ledarskap.

- Det ska bli mycket kul och inspirerande för oss konsulenter på plats att få processleda föreningarna i deras utvecklingsarbete, säger Mia och Andreas.

Fakta:

Arrangör: Skåneidrotten (= Skånes Idrottsförbund + SISU Idrottsutbildarna Skåne)

Benämning: Träningsläger för styrelsen

Antal föreningsstyrelser: 23

Antal deltagare: 152

Antal medv personal, Skåneidrotten: 14

Publicerad 05 November 2018 11:30