Den som vill lära sig mer om klimatförändringarna, och vad man själva kan göra för att bromsa dem, kan bege sig till stadsbiblioteket nästa måndag, då Markko Rummukainen, professor i klimatologi, föreläser.

Den som vill lära sig mer om klimatförändringarna, och vad man själva kan göra för att bromsa dem, kan bege sig till stadsbiblioteket nästa måndag, då Markko Rummukainen, professor i klimatologi, föreläser. Foto: Mostphotos

Klimatprofessor om vad vi själva kan göra mot klimatförändringar

Av
Per Eeg-Olofsson

LANDSKRONA. Klimatförändringarna på grund av mänsklig påverkan har redan börjat, det är forskarvärlden överens om. Men vad vet vi egentligen och vad kan man själv göra? De och andra frågor kan sannolikt Markko Rummukainen svara på när han kommer till stadsbiblioteket måndagen den 19 november klockan 18.30. Markko Rummukainen är professor i klimatologi vid Lunds universitet, och har forskat på klimatförändringar, och då särskilt klimatmodeller, i över 20 år. Han konsulteras i många rapporter och utredningar, bland annat av FN:s klimatpanel IPCC. Det är Naturskyddsföreningen i Landskrona som bjuder in till föredraget, som har fri entré.

Publicerad 05 November 2018 10:30