Torbjörn Brorsson är inte bara Moderaternas kommunalråd i Landskrona, utan även expert på arkeologisk keramik. Som sådan håller han ett föredrag på stadsbiblioteket den 8 november.

Torbjörn Brorsson är inte bara Moderaternas kommunalråd i Landskrona, utan även expert på arkeologisk keramik. Som sådan håller han ett föredrag på stadsbiblioteket den 8 november. Foto: Arkiv

Torbjörn Brorsson berättar om gamla städer i Norden

Av
Per Eeg-Olofsson

LANDSKRONA. Torbjörn Brorsson är inte bara Moderaternas kommunalråd i kommunstyrelsen, utan även arkeolog till yrket. Som sådan har han gjort äldre tiders keramik, och vad keramiska fynd på arkeologiska utgrävningar kan avslöja, till sitt expertisområde. På CV:t finns bland annat en doktorsavhandling från universitetet i Kiel om keramiken från en vikingatida handelsplats i Wismar. Den som vill veta mer om gamla städer i Norden, om deras uppkomst, betydelse och vad keramiska fynd kan avslöja, kan bege sig till stadsbiblioteket torsdagen den 8 november. Mellan klockan 19 och 20 pratar Torbjörn Brorsson om just detta. Entréavgift 60 kronor för den som inte är medlem i Föreningen Norden, som arrangerar föredraget.

Publicerad 05 November 2018 08:30