Höghuset Västerpark samt en villa. Det är vad Midroc/HSB Landskrona byggt på området hittills. Med ett nytt markreserationsavtal kan det bli fler villor.

Höghuset Västerpark samt en villa. Det är vad Midroc/HSB Landskrona byggt på området hittills. Med ett nytt markreserationsavtal kan det bli fler villor. Foto: Press

HSB vill köpa resterande tomter vid Västerpark

Efter höghuset kan det bli villor på "Kumlatomten"

Av
Per Eeg-Olofsson

LANDSKRONA. Nyligen blev det klart att bygg- och fastighetsbolaget Paulssons köper två tomter som ligger granne med Albanoskolan och höghuset Västerpark. Om detta gett HSB Landskrona och byggbolaget Midroc eld i baken ska vara osagt, klart är i varje fall att de nu genom ett gemensamt bolag önskar köpa resterande tomter mellan Italiengatan och Norra Infartsgatan, ibland kallad Kumlatomten, av kommunen. HSB Landskrona har tidigare byggt just höghuset Västerpark i området.

Markreservationsavtalet gäller de fyra markerade tomterna. Nu har HSB Landskrona och Midrock fram till den 1 maj på sig att köpa tomterna.

Markreservationsavtalet gäller de fyra markerade tomterna. Nu har HSB Landskrona och Midrock fram till den 1 maj på sig att köpa tomterna. Karta: Landskrona stad

På torsdagens möte väntas kommunstyrelsen ta beslut om ett markreservationsavtal som ger bolaget Holding i Västerparken AB rätt att köpa tomterna Florens 1, Verona 1, Turin 1 och Venedig 1 för fem miljoner kronor. Där vill de bygga radhus, vilket är en av flera bostadsformer som detaljplanen tillåter.

Enligt avtalet har HSB Landskrona och Midroc förtur att köpa marken fram till den 1 maj nästa år, men skulle inget köp ha gjorts vid det laget så har kommunens mark- och exploateringschef rätt att på egen hand förlänga avtalet fram till årsskiftet.

Publicerad 06 November 2018 14:19