I somras byggde Häljarps skejtförening en ramp bredvid Emiliaskolan. Nu kan föreningen förverkliga planen på en skejtpark i byn, åtminstone har kommunen upplåtit mark till en sådan.

I somras byggde Häljarps skejtförening en ramp bredvid Emiliaskolan. Nu kan föreningen förverkliga planen på en skejtpark i byn, åtminstone har kommunen upplåtit mark till en sådan. Foto: Per Eeg-Olofsson/Arkiv

Häljarp kan få egen skejtpark i betong

Kommunen upplåter mark vid Emiliaskolan

LANDSKRONA. Sedan förra vintern finns det en skejtförening i Häljarp, något som Lokaltidningen har skrivit om tidigare. Nu är det klart att den föreningen får 600 kvadratmeter mark till sitt förfogande, för att bygga en skejtpark i betong på.

Av
Per Eeg-Olofsson

Det var på torsdagens möte i kommunstyrelsen som det beslöts att skriva avtal som innebär att föreningen utan kostnad får använda marken i tio år framåt, till mars 2029. I april hoppas föreningen kunna börja bygga skejtparken som ska bekostas med sökta medel och vara öppen för allmänheten, något som är en del av villkoren i avtalet.

-Vi håller på att söka pengar från Riksidrottsförbundet och Allmänna arvsfonden, säger Johan Rydén, ordförande i Häljarps skejtförening och berättar att budgeten för skejtparksbygget är 2,8 miljoner kronor.

- Besked från Riksidrottsförbundet ska vi få i dagarna, och säger de ja så finns det goda chanser att vi får från Allmänna arvsfonden också. Men de kommer inte ge besked förrän till våren.

Marken där skejtföreningen nu får bygga skejtpark ligger söder om fotbollsplanerna vid Emiliaskolan. Förutom att upplåta marken så har kommunen också åtagit sig att hjälpa till med markarbeten och eldragning vid ett eventuellt skejtparksbygge.

Publicerad 09 November 2018 09:30