En av vinnarna är Wivi-Ann Norlin. Hennes natursköna foto på Vallarna kommer att pryda månaden juli i Teckomatorpsalmanackan som börjas säljas nu i mitten av november. (Bilden är beskuren).

En av vinnarna är Wivi-Ann Norlin. Hennes natursköna foto på Vallarna kommer att pryda månaden juli i Teckomatorpsalmanackan som börjas säljas nu i mitten av november. (Bilden är beskuren). Foto: Wivi-Ann Norlin

Världspremiär för Teckomatorpsalmanackan

TECKOMATORP. En almanacka med motiv bara från Teckomatorp. Det har föreningen Teckomatorp Tillsammans tagit fram.

Av
Jonas Lundin

Under året har bybor kunnat skicka in foton från Teckomatorp i en öppen fototävling. En jury har valt ut de vinnande bilderna till en almanacka med motiv från byn. Varje månad har en egen Teckomatorpsbild. Utöver det har lokala föreningar och företag erbjudits annonsera. Almanackan kommer att säljas för 50 kronor, med planerad säljstart den 16 november på Ica nära Matmästaren i Teckomatorp och på Barbraros House, men också under julmarknaden den 9 december. Även nästa år planerar Teckomatorp Tillsammans att ge ut en almanacka och föreningen efterlyser redan nu nya foton som är tagna i Teckomatorp.

Publicerad 09 November 2018 11:30