I år håller Citadellbadet stängt hela vintern. På grund av för svagt intresse så upprepas inte försöket med vinteröppet för kallbadare.

I år håller Citadellbadet stängt hela vintern. På grund av för svagt intresse så upprepas inte försöket med vinteröppet för kallbadare. Foto: Per Eeg-Olofsson

Svalt intresse för kalla bad ställer in vinteröppet på Citadellbadet

Ingen repris på försök från förförra året

Av
Per Eeg-Olofsson

LANDSKRONA. Förra vintern blev det inget, för då gjordes reparationer på Citadellbadet. Men vintern dessförinnan, 2016/2017, gjordes det ett försök med att ha vinteröppet på Citadellbadet, för den som vågade sig på kalla bad med tillhörande bastubad. En tanke var att kunna erbjuda kallbad i staden, trots att stormen Sven under mellandagarna 2013 förstört det gamla kallbadhuset. Något kallbad på Citadellbadet blir det dock inte i år, det beslutade fritidsnämnden på sitt senaste möte. När man provade ha vinteröppet sist så var badet obemannat och det hela löstes med elektroniska passerbrickor. Totalt löstes sju säsongskort och 38 engångsbiljetter under vintersäsongen, som gav en intäkt på 6390 kronor. Kostnaden för att hålla badet öppet och hålla cirkulation i vattnet beräknar fritidsförvaltningen till runt 250 000 kronor. Alldeles för dyrt i förhållande till det svala intresset för vinterbad menar nämnden som nu alltså säger nej till vinteröppet i år.

Publicerad 03 December 2018 15:00