Chans att köpa Erikstorps kungsgård

Och samtidigt bidra till Tvärtom-tomtens julklappsinsamling

LANDSKRONA. Chansen att lägga ett bud på Erikstorps kungsgård – hur ofta får man den? Aldrig skulle man kunna svara, men det är faktiskt vad som finns nu och fram till och med den 14 december. Låt vara att byggnaden är ganska liten, spröd och ätbar.

Av
Per Eeg-Olofsson

Det handlar om en nätbaserad auktion kring Erikstorps kungsgård vid Borstahusen. Inte originalbyggnaden, med rötter från 1700-talet, utan en mer blygsam kopia i ett något mindre beständigt material, nämligen pepparkaksdeg. Det är Anton Andersson, en av de anställda på restaurangen där, som förfärdigat det historiska huset, imposant även i sitt pepparkaksutförande. Nu auktioneras det ut, naturligtvis av en mäklare, som sig bör när det gäller fastigheter. I skrivande stund ligger högsta budet på 3000 kronor, och pengarna går oavkortat till julklappsinsamlingen Tvärtom-tomten. Det är kommunens fritidsverksamhet Cityidrott som tillsammans med Landskrona församling som håller i insamlingen av julklappar till barn i familjer med knappa omständigheter. Pengarna från auktionen går till att köpa in ytterligare julklappar, utöver de flera hundra som redan samlats in.

Ett bud i auktionen kan du lägga HÄR.

Erikstorps kungsgård – en vacker byggnad både i verkligheten och som pepparkakshus. Nu kan du lägga ett bud på det sistnämnda.

Erikstorps kungsgård – en vacker byggnad både i verkligheten och som pepparkakshus. Nu kan du lägga ett bud på det sistnämnda. Foto: Skandiamäklarna

Publicerad 04 December 2018 16:00