Här är det klasskompisarna i klass fyra på Glumslövs skola som gratulerar Dario Nydius Estruch, vinnare av årets Skol-Idol.

Här är det klasskompisarna i klass fyra på Glumslövs skola som gratulerar Dario Nydius Estruch, vinnare av årets Skol-Idol. Foto: Per Eeg-Olofsson

Dario blev Landskronas Skol-Idol

Hundratals skolelever hejade fram talangerna

Av
Per Eeg-Olofsson

LANDSKRONA. Det var nästan fullsatt i Idrottshallen under onsdagsförmiddagen när över tusen elever från sex låg- och mellanstadieskolor i och omkring Landskrona samlats för att heja fram sina tävlande klass- och skolkompisar i årets upplaga av ”Skol-Idol”.

Skol-Idol är ett samarbete mellan Cityidrott, skolorna och Ica Kvantum, och precis som förlagan på tv är det en talangtävling. Under oktober har CityIdrott ordnat auditions på skolorna för att välja ut de totalt 13 tävlande med 10 bidrag som gjorde sitt yttersta inför både publiken och en jury.

Som vinnare stod till slut Dario Nydius Estruch i klass fyra på Glumslövs skola. Han hade valt ”Attention” av Charlie Puth som sin låt.

- Det känns jättebra, jag får nypa mig i armen för att förstå att det är på riktigt, sa han kort efter det stod klart att han var vinnaren.

Han berättar att han alltid sjungit, men att intresset tog ordentlig fart för ett tag sedan.

- Det ökade jättemycket när jag var med i en talangtävling på Härslövs skola som jag gick på innan, säger han.

Populära Skol-Idol återkommer även nästa år, men då kan det bli i förändrad form.

- Nästa år fyller CityIdrott tio år, så då kanske det blir mer en föreställning med jubileumstema, berättar Daniel Glantz-Persson, ledare på CityIdrott.

Fyrverkerier, som sig bör, när vinnaren avslöjas.

Fyrverkerier, som sig bör, när vinnaren avslöjas. Foto: Per Eeg-Olofsson

En jury bestående av Anette Kumerle-Lindwall, Sebastian Swärdh och Sara Alexandersson utsåg vinnaren.

En jury bestående av Anette Kumerle-Lindwall, Sebastian Swärdh och Sara Alexandersson utsåg vinnaren. Foto: Per Eeg-Olofsson

Publicerad 05 December 2018 14:12