Issa Manglind har tidigare varit bland annat spelare, sportchef och ungdomsansvarig i BoIS. Nu blir han tränare för Svalövs BK i femman.

Issa Manglind har tidigare varit bland annat spelare, sportchef och ungdomsansvarig i BoIS. Nu blir han tränare för Svalövs BK i femman. Foto: Privat/Mostphotos

Gammal BoIS-hjälte blir tränare i SBK

Issa Manglind: ”Många lag som vill slå Svalöv nästa år”

SVALÖV. Svalövs BK förlorade i höstas kvalet upp till division 4. Förre tränaren Thorbjörn Valdsgaard har lämnat. Ny tränare är BoIS-bekantingen Issa Manglind, som ser ödmjukt på sin nya uppgift.

Av
Jonas Lundin

– Jag har ett bra civilt jobb så det passar bra och går att kombinera med division 5. Det är ett talangfullt och utvecklingsbart lag, säger Issa Manglind som till vardags är facility manager på Uniper i Malmö.

Han är dessutom scout för AIK, där han bland annat får analysera matcher och elitpojkläger. Han ser inga problem att hinna med sina åtaganden.

– Man får ju prioritera. Jag prioriterar inte att se på tv och tyvärr inte så mycket socialt umgänge på det sättet jag borde gjort. Det är saker och ting som man prioriterar mer och andra som man prioriterar mindre, säger Issa Manglind.

BoIS-fans kommer ihåg dig som en kämpe som aldrig gav upp. Kommer du ställa samma hårda krav på spelarna i SBK som du ställde på dig själv som spelare?

– Det viktigaste för mig att utveckla spelare och det materialet vi har och fortsätta driva det vidare. Det är klart att man har höga ambitioner, men man måste också sätta det i perspektiv. Vi pratar ändå division 5. Det är mer att man kan bidra till en positiv utveckling för Svalöv.

Har ni något uttalat mål för nästa säsong?

– Vi har inte kommit dit än. Det sätter man oftast lite längre fram på våren. Det är klart att vi vill tillhöra toppen av serien, men det är en väg dit och vi måste vara ödmjuka inför situationen. Man kvalade ju i fjor och missade kvalet till division 4. Av den anledningen måste man vara ännu mera ödmjuk. Det är många lag som vill slå Svalöv nästa år, det är en tuff serie, ganska rolig serie dessutom. Det spelar ingen roll om du spelar i Premier League eller division 6. Att vinna en serie är alltid en bedrift.

Svalövs BK kommer spela i division 5 västra där SBK-fansen kan se fram emot många tuffa derbyn av större och mindre kaliber.

- Den serien är jätteintressant. Den innehåller uteslutande lag från närområdet Landskrona, Svalöv, Billeberga, Jörgen Pettersson har ju Landora till exempel, Glumslöv. Det är en jätterolig serie och det är roligt att man kan bidra till småklubbsfotbollen på det sättet, säger Issa Manglind.

Lagen som SBK kommer möta är Billeberga GIF, BK Landora, Borstahusens BK, Furulunds IK, Glumslövs FF, Harrie FF, Ljungbyheds IF, Marieholms IS, Perstorp Bälinge IK, Stehags AIF och Trollenäs IF.

Publicerad 06 December 2018 10:15