Idrottshallarna i Landskronas kransbyar har fått besök av Cityidrott under hösten. Så blir det även nästa år, även om det finns mindre pengar budgeterat totalt sett.

Idrottshallarna i Landskronas kransbyar har fått besök av Cityidrott under hösten. Så blir det även nästa år, även om det finns mindre pengar budgeterat totalt sett. Foto: Cityidrott

Cityidrott fortsätter sina aktiviteter i byarna

Men får samma summa pengar för dubbla tiden

Av
Per Eeg-Olofsson

LANDKRONA. Kommunens populära barn- och ungdomsverksamhet Cityidrott har under hösten även haft aktiviteter i kransbyarna, och inte bara i Landskrona som tidigare. Det som gjort det möjligt är ett extra bidrag i form av statliga pengar. En halv miljon kronor har Cityidrott fått, pengar som kommer från extra statsbidrag till landets kommuner, som ska motverka segregation. Och gensvaret har varit stort, under hösten har Cityidrott fått drygt 350 nya medlemmar i byarna konstaterar verksamheten.

Nu är det klart att Cityidrott kommer ut till byarna även under hela nästa år. Precis som för hösten 2018 är en halv miljon kronor avsatta – men denna gången ska pengarna räcka hela året är det tänkt.

- Vi kommer kika på hur upplägget blir men det optimala är att fortsätta på samma sätt med en aktivitet per ort i veckan som vi testat nu under hösten och som vi känner har fungerat bra, säger Jonny Karlsson, ledare på Cityidrott i ett pressmeddelande.

Nästa år firar också Cityidrott sitt tioårsjubileum.

- Det kommer bli mycket jubileumsfokus hela året på olika sätt. Kransbyarna är såklart med i den planeringen och vi ska se vad vi kan göra för extra insatser i byarna utöver ordinarie aktiviteter, säger Jonny Karlsson.

Publicerad 07 December 2018 12:36