Nye huvudtränare Billy Magnusson lär ha en del att göra den närmaste tiden, när nya truppen ska skapas inför säsongsstarten den 7 april.

Nye huvudtränare Billy Magnusson lär ha en del att göra den närmaste tiden, när nya truppen ska skapas inför säsongsstarten den 7 april. Foto: Landskrona BoIS

BoIS testar flera målvakter inför säsongsstarten

Billy Magnusson leder lagbygge med nya förutsättningar

LANDSKRONA. Försäsongen har börjat och idag torsdag håller Landskrona BoIS A-lag sin första träning efter juluppehållet. Men redan innan dess lär det ha varit en del att göra Billy Magnusson, ny i rollen som huvudtränare, men knappast ny inom klubben.

Av
Per Eeg-Olofsson

Han och assisterande tränare Max Mölder lär ha fullt upp med lagbygget inför säsongen då laget, sargat efter ett år med maktkamp i styrelsen, en ekonomi i gungning och både frivilliga och motvilliga avgångar, flyttats ned till Division 1 Södra. Klart är att man nu får rätta mun efter matsäcken när det gäller spelarrekryteringen.

- Vi har försökt vara tydliga med vilka förutsättningar vi har och strategin för att hitta tillbaka till en identitet för klubben, säger Billy Magnusson till BoIS hemsida.

Edafe Egbedi och Filip Pivkovski tillhör de spelare som har kontrakt som sträcker sig över 2019. Men det betyder inte nödvändigtvis att de spelar för BoIS i år.

- De har kontrakt med oss, och det är mycket möjligt att de kommer spela med oss 2019. Det kan också bli så att de spelar någon annanstans och under den närmsta tiden, så länge inget förändras, kommer de köra sin försäsongsträning på egen hand, säger Billy Magnusson.

För att fylla platsen mellan stolparna har det blivit provträningar med några olika målvaktskandidater. Denna vecka provtränar Robin Streifert, som tidigare spelat i Ängelholms FF. Förra veckan var Beck Danne Wallgård, som spelat i U19 och U21-lagen under den gångna säsongen, med på träning. Det var även tidigare BoIS-bekanta Kevin Alin.

- Vi vill såklart hitta en målvakt som kan bilda en duo ihop med Amr (Kaddoura red.anm). Sedan kan det såklart dyka upp fler provspelare framöver, vi kommer även ha våra egna U19-spelare som kommer att träna med oss. De kommer dock dyka upp lite senare så den närmsta tiden blir det en lite mindre trupp, säger Billy Magnusson om målvaktsletandet.

Publicerad 10 January 2019 11:00