Bilfirman Visbil finns idag i Visby och säljer personbilar och yrkesbilar av märkena Subaru, Jeep och Fiat. Vilka bilmärken som Visbil blir återförsäljare för i Landskrona är dock inte klart ännu.

Bilfirman Visbil finns idag i Visby och säljer personbilar och yrkesbilar av märkena Subaru, Jeep och Fiat. Vilka bilmärken som Visbil blir återförsäljare för i Landskrona är dock inte klart ännu. Foto: Visbil

Klart för markförsäljning till bilhandlare från Visby

Kan bli ett tiotal nya jobb med ny bilfirma

Av
Per Eeg-Olofsson

LANDSKRONA. Lokaltidningen har tidigare skrivit om Visby-baserade bilfirman Visbils planer på att starta bilförsäljning med verkstad på verksamhetsområdet Kronan. Nu har de planerna fått fastare form när bolaget har tecknat ett så kallat markreservationsavtal med kommunen, som nyligen godkändes av kommunstyrelsens arbetsutskott. Det ger Visbil förtur att köpa ett cirka 7900 kvadratmeter stort område i södra delen av Kronan. Förturen till att köpa tomten gäller till och med den 1 juni i år och priset är 250 kronor per kvadratmeter, alltså strax under två miljoner kronor.

Visbil har idag verksamhet i Visby där firman säljer bilar av märkena Subaru, Jeep och Fiat. När Lokaltidningen tidigare pratade med grundaren och ägaren Erik Sandblom berättade han att det inte endast är av affärsmässiga skäl som verksamheten nu utökas till Skåne – han har flyttat till kärleken som finns i Landskronatrakten och är intresserad av att driva en verksamhet även här.

– Vi räknar med att behöva anställa ett 10-tal medarbetare i samband med etableringen, främst mekaniker och personal till kundmottagningen, säger Erik Sandblom i ett pressmeddelande.

Nu ska markreservationsavtalet godkännas även av kommunstyrelsen vilket den förväntas göra på sitt möte den 25 januari.

Publicerad 15 January 2019 12:19