Den som har pippi på burfåglar kan rasta dess i Landskronas voljär bakom Weibullsholm. Inte väl använda skattepengar menar opinionsbildaren Slöseriombudsmannen.

Den som har pippi på burfåglar kan rasta dess i Landskronas voljär bakom Weibullsholm. Inte väl använda skattepengar menar opinionsbildaren Slöseriombudsmannen. Foto: Per Eeg-Olofsson/Arkiv

Landskronas fågelbur flög inte i omröstning om värsta slöseri

Tomma flyktingplatser tog förstaplatsen i omröstning

LANDSKRONA. Kanske var det på grund av att kostnaden, runt 200 000 kronor, är relativt blygsam jämfört med andra kandidaters. Eller så finns det andra orsaker. Klart är i varje fall att Landskronas voljär, som osmickrande tagits upp som en kandidat i Slöseriombudsmannens nätbaserade omröstning kring ”Årets värsta slöseri” inte flög i den omröstningen.

Av
Per Eeg-Olofsson

Voljären hamnade på tionde och därmed sista plats i omröstningen, där cirka 17000 röster lagts.

Slöseriombudsmannen är både en person och ett opinionsorgan inom intresseorganisationen Skattebetalarna. Varje år ordnar Slöseriombudsmannen en omröstning med tio kandidater där det största slöseriet med skattemedel ska utses. Strax efter årsskiftet var 2018 års omröstning avgjord, och vinnare blev den kandidat som tveklöst kostar mest pengar, men som också finns spridd över hela landet, nämligen de platser på flyktingboenden som nu står tomma, men ändå kostar kommunerna pengar eftersom de är bundna i långa kontrakt. På andra plats kom det faktum att Göteborgs stad inte har färre än 236 kommunikatörer anställda och på tredje plats världens längsta skidtunnel i Bräcke kommun. En tunnel som kostat cirka 70 miljoner att bygga och som inte går med vinst.

Publicerad 15 January 2019 15:28