Från den 1 mars blir Jonas Florén ny digitaliseringsansvarig i Landskrona.

Från den 1 mars blir Jonas Florén ny digitaliseringsansvarig i Landskrona. Foto: Press

Ny tjänst ska göra kommunen mer IT-smart

Landskrona får sin första digitaliseringsansvarige

LANDSKRONA.

”Digitaliseringsansvarig” är namnet på den nya tjänst som från den 1 mars kommer finnas hos Landskrona kommun. Då börjar Jonas Florén som sådan, den förste i kommunen.

Av
Per Eeg-Olofsson

Han jobbar idag som IT-konsult i eget bolag med bland andra Landskrona Energi som kund. Han har också varit IT-direktör på läkemedelsföretaget Pharmacia. Som digitaliseringsansvarig kommer han att ansvara för att ta fram en digitaliseringsstrategi för kommunen och för att se till att den genomförs.

- Jag ska jobba brett med digitalisering i alla kommunens verksamheter, säger han.

Inte minst finns det ett behov av sådan inom äldreomsorgen menar Jonas Florén.

- Vi har idag en brist på personal i hemtjänst och hemvård och få som utbildar sig till de yrkena. IT-lösningar hemma hos de äldre kan vara ett sätt att kompensera för den bristen. Och det kan också vara ett sätt att höja statusen på yrkena.

Att Landskrona, via Landskrona Energi, är en av de kommuner som satsat på ett stadsnät med bredbandsfiber ser Jonas Florén som en fördel.

- Det är en tillgång, en fantastisk möjlighet. Jag vet till exempel att det är många fastighetsägare som är intresserade av att kunna erbjuda sina boende olika typer av IT-tjänster, som att styra värmen eller boka tvättstuga. Där ligger Landskrona bra till, som redan har den infrastrukturen.

Vad blir det första du gör som digitaliseringsansvarig?

- Jag tror att det får bli att lyssna mycket. För att få en bättre bild av hur behoven ser ut på de olika förvaltningarna.

Publicerad 05 February 2019 13:36