Svalövssmässan arrangeras den 27 och 28 septmber i Heleneborgshallen.

Svalövssmässan arrangeras den 27 och 28 septmber i Heleneborgshallen.

Svalövsmässan byter veckodagar

En dag vigs åt enbart företagare

SVALÖV. Den biennala Svalövsmässan har arrangerats i många år. På årets upplaga, den 27 och 28 september, blir det ett par förändringar.

Av
Jonas Lundin

– Skillnaden är ju bland annat dagarna. Tidigare har det varit lördag och söndag. Efter önskemål från företagen som ställt ut, har vi valt att ändra och testa, fredag med business to business-tema och lördagen öppet för allmänheten, säger Katarina Borgstrand, utvecklings- och näringslivschef.

Mässan arrangeras som vanligt i Heleneborgshallen. Förra gången det begav sig, 2017, var ett hundratal utställare på plats och besöksantalet låg på drygt 2500 under två dagar. Då var det också föreläsningar med inbjudna talare, bland supersportbilstillverkaren Jesko von Koeniggsegg. Men i år blir det inga föreläsningar.

– Det är inte tanken. Förra gången valde vi att testa det, men det var väldigt få som kom in på föreläsningarna och lyssnade. Vi tycker det är synd att lägga ut mycket resurser på någonting som bara några få lyssnade på. Företagen som ställer ut har ju själva inte möjlighet att gå och lyssna. Det är för besökarna som vi gjort det, säger Katarina Borgstrand.

Någon annan överraskning på mässan som ni tänkt?

– Klart att det kommer blir förändringar men den stora förändringen nu är ju faktiskt att det är fredag och lördag som är klart. Vi för just nu diskussioner om det är möjligt att få till mer matfokus, vilket vi skulle önska. Det är sådant som kommer att landa under våren.

Publicerad 05 February 2019 09:00