En Landskronabo som vill hyra ut sin lägenhet i andra hand medan han pluggar i Thailand har nu fått rätt i hyresnämnden.

En Landskronabo som vill hyra ut sin lägenhet i andra hand medan han pluggar i Thailand har nu fått rätt i hyresnämnden.

Thailandsstudier giltigt skäl att hyra ut i andra hand

Landskronabo får rätt i hyresnämnden

LANDSKRONA. Landskronabon vill plugga i Thailand och hyra ut sin lägenhet i andra hand. Bostadrättsföreningen sa nej, men måste nu ändra sig efter beslut i hyresnämnden. Det skriver Hem&Hyra.

Av
Jonas Lundin

Eftersom hyresgästen fått nej till andrahandsuthyrning av föreningen förut, så vände han sig direkt till hyresnämnden. Nämnden anser att Landskronabon har rätt att hyra ut sin bostad till den tilltänkta hyresgästen.

Bostadrättsföreningen, som säger nej till uthyrningen, menar att mannen har hyrt ut lägenheten utan tillstånd tidigare och att hans studier i Thailand inte är tillräckligt styrkta.

Hyresnämnden menar dock att studier utomlands är ett fullgott skäl att få hyra ut sin bostad i andra hand. När det gäller påståendena om tidigare olovlig andrahandsuthyrning, anser hyresnämnden inte att de uppgifterna är en befogad anledning till att neka uthyrning, skriver Hem&Hyra.

Publicerad 05 February 2019 11:57