Stefan Hansson tillsammans med damtränaren i Älvsborg Kennet Andersson, en av flera fotbollsprofiler som den tidigare Svalövsbon stött på i sin långa karriär.

Stefan Hansson tillsammans med damtränaren i Älvsborg Kennet Andersson, en av flera fotbollsprofiler som den tidigare Svalövsbon stött på i sin långa karriär. Foto: Privat

Känd tränardoldis från Svalöv får nytt jobb i Högaborg

Stefan Hansson ska träna ungdomar i Helsingborgsklubben

SVALÖV. Svalövsfödde Stefan Hansson har ett aktat namn som fotbollstränare i Asien, men är relativt okänd i Sverige. Efter många år utomlands flyttade han hem till Sverige igen hösten 2017. Nu ska han leda Högaborg BK:s nya ungdomssatsning. Det skriver HD-sporten.

Av
Jonas Lundin

Fotbollen har tagit Stefan Hansson långt från moderklubben Svalöv, till många länder och klubbar, både som spelare och som tränare. Hans engelska Wikipediasida listar en mängd klubbadresser från 1970-talet och framåt. Som spelare har han varit i bland annat Svalövs BK, Landskrona BoIS, South Melbourne FC och Tampa Bay Rowdies. Som tränare har han jobbat för till exempel San Francisco Scots, Härslövs IK, Køge BK , Đồng Tâm Long An F.C i Vietnam, Myanmars U23 landslag och Persema Malang i Indonesien. Bara för att nämna några. Efter att ha flyttat hem till Sverige, så har han tränat Göteborgsklubben Älvsborgs FF i division 3 Sydvästra Götaland. Nu kommer han dock närmare sina hemtrakter, då han blir anställd som ungdomskoordinator i ett projekt i Helsingborgsklubben Högaborg.

Publicerad 07 February 2019 11:37