Det var många som kom till infomötet för Senior Sport Scool, så många att satsningen förlängs även till hösten.

Det var många som kom till infomötet för Senior Sport Scool, så många att satsningen förlängs även till hösten. Foto: Svalövs kommun

Stort intresse för Senior Sport School

Nu förlängs satsningen i Svalöv

SVALÖV. Det tycks har funnits ett uppdämt behov av Senior Sport School i Svalöv. Till onsdagens infomöte, så kom det nära hundra personer, mer än tre gånger så många som det finns platser för. Det fick Fredrik Jönsson (C), kommunstyrelsens ordförande, att på stående fot förlänga projektet ytterligare en termin.

Av
Jonas Lundin

– Jag tror det var 95 eller 96 personer som var på plats. Vi har 25 platser i skolan, så det var hårt tryck, säger Helen Gustavsson, idrottskonsulent på Skåneidrotten.

Vad gör ni med dem som inte fick plats?

– Om det blir över 25 som anmäler sig, så lottar vi fram de 25 som får vara med. De som inte får vara med hamnar på reservlista till nästa skola. Som tur var hade vi ordförande i kommunstyrelsen på plats. Han tog beslutet där och då att de ska köra en skola till i höst. Det kändes jätteskönt att vi kunde presentera det där.

– De som var på plats idag och inte får plats nu, kommer att bli kallade till hösten.

Region Skåne betalar första terminen när Senior Sport School etablerar sig i en kommun. Om kommunen sedan beslutar sig för att fortsätta ha skolan, så är det kommunen som betalar.

Tanken var först att Senior Sport School skulle vara under vårtermin, och ett frågetecken kring förlängning även följande termin. Men nu är det frågetecknet uträtat. Fredrik Jönsson (C), kommunstyrelsens ordförande, beslutade där och då att skolan ska fortsätta även i höst.

– Det är jätteroligt att det är så stort intresse. Det handlar ju om 30 000 kronor för att kunna köra det även till hösten. Vi är mitt uppe i kompletteringsbudgeten. Det är ett bra initiativ och då får vi se till att det kan genomföras även till hösten.

Fredrik Jönsson, (C), kommunstyrelsens ordförande, Christer och Gun Hedin, eldsjälar och kontaktpersoner för projektet, Helen Gustavsson, samordnare på Skåneidrotten och Niklas Fonskov, fritidschef.

Fredrik Jönsson, (C), kommunstyrelsens ordförande, Christer och Gun Hedin, eldsjälar och kontaktpersoner för projektet, Helen Gustavsson, samordnare på Skåneidrotten och Niklas Fonskov, fritidschef. Foto: Svalövs kommun

Senior Sport School

Senior Sport School startade 2009 och är en satsning som har utvecklats i samarbete mellan Region Skåne och Skåneidrotten. Syftet med Senior Sport School är att skapa förutsättningar för ett hälsosamt åldrande i Skåne, att inspirera till en aktiv och meningsfull fritid samt visa på möjligheterna till en aktiv roll inom idrotten hela livet.

Senior Sport School i Svalöv pågår i tolv veckor med två träffar per vecka, oftast förmiddagar klockan 10-12. Det startar den 5 mars och kostar 300 kronor per person och är öppet för den som är bosatt i Svalövs kommun. Nu är det också klart att det får en fortsättning till hösten.

Publicerad 07 February 2019 10:05