Logicenter planerar bygga en logistikcentral på Kronan strax söder om DSV, där bland annat tax free-varor lastas. Nyligen blev det klart att även byggbolaget har planer för en logistikcentral på området.

Logicenter planerar bygga en logistikcentral på Kronan strax söder om DSV, där bland annat tax free-varor lastas. Nyligen blev det klart att även byggbolaget har planer för en logistikcentral på området. Foto: Mostphotos/Google maps

2020 blir det sprit, cigaretter och parfym på Kronan

Ännu ett logistikcenter planeras på området

LANDSKRONA. Nyligen blev det klart att byggföretaget Midroc vill köpa mark på verksamhetsområdet Kronan för att bygga ett nytt logistikcenter där. Midroc har varit företegna om vilka som blir hyresgäster där. Det är dock inte Logicenter som vill bygga ytterligare en anläggning på området. Där kommer tax free-varor att lastas.

Av
Per Eeg-Olofsson

Nu är det klart att det hamnar ytterligare en logistikcentral på området, något som HD/Sydsvenskan var först med att skriva om.

Det är logistikspecialisten Logicenter som ämnar köpa en 51 300 kvadratmeter stor tomt söder om Oatly för att där bygga en anläggning med lokalyta på 24 00 kvadratmeter. Prislappen för marken blir knappt 13 miljoner kronor. Dessutom får bolaget option på att köpa ytterligare knappt 8000 kvadratmeter mark.

Där kommer Thomas Cook Travel Retail att som första hyresgäst hyra in sig på halva ytan, 12 000 kvadratmeter. Thomas Cook Travel Retail är ett företag inom Thomas Cook-gruppen som förser flygbolag med tax free-varor, bland andra Ving. Idag har de lager på ett industriområde i Lund.

– Det ligger bra till logistiskt nära E4 och E6 som vi använder för transporter till de större flygplatserna. Det spelar också in att vi ska lämna de lokaler vi idag har i Åkerlund & Rausings gamla lokaler i Lund, säger företagets logistikchef Magnus Persson till HD/Sydsvenskan.

– Där vi är idag kan vi inte växa. Här hoppas vi få in fler kunder.

Logicenter hoppas kunna öppna anläggningen, som förses med egen energiproduktion genom solceller på taket, under första halvåret 2020.

Publicerad 14 February 2019 10:16