Eleverna Siri Vigre och Johannes Levander Nordblad visar övningar för de äldre på Ängslyckan.

Eleverna Siri Vigre och Johannes Levander Nordblad visar övningar för de äldre på Ängslyckan. Foto: Jonas Lundin/Arkiv

Parkskolans hälsoprojekt har chans att vinna fint pris

En av tio nominerade till Svenska Barnidrottspriset

TECKOMATORP. Parkskolans hälsoprojekt kan vinna Svenska Barnidrottspriset 2019.

Av
Jonas Lundin

Lokaltidningen har tidigare skrivit om att elever från Parkskolan kommer till äldreboendet Ängslyckan för att leda gympapass. Det är en del av ett övergripande hälsoprojekt på Parkskolan. Det projektet är en av tio kandidater till att få Svenska Barnidrottspriset 2019.

I motiveringen till nomineringen står det bland annat: ”Det hälsoprojekt som under perioden 2018-2021 bedrivs på Parkskolan i Teckomatorp är minst sagt unikt i sitt slag. Projektet lyfter inte bara fram Barnkonventionen, på olika sätt genom bland annat elevers delaktighet, utan är dessutom gräns- och generationsöverskridande, då även äldre samt personer med funktionsvariation inkluderas. Med andra ord ett fantastiskt initiativ som på ett konkret sätt lever upp till devisen ”Idrott hela livet för alla”!”

Svenska Barnidrottspriset delas ut årligen sedan 2013 av Nätverket för Barnidrott. Tidigare har bland annat Patrik Sjöberg och Kalle Zackari Wahlström belönats. Det är prominenta namn som sitter i juryn: de tidigare skidlöparna Emil Jönsson och Anna Haag och tidigare skidskytten Björn Ferry. I år delas Svenska Barnidrottspriset ut den 30 maj på Stockholms Stadion vid Bauhaus-Diamond Leaque galan.

Publicerad 15 February 2019 11:00