Falcons har två grupper för utövare med funktionsvariationer. En som klubben startade för tre år sedan, FFA, Falcons för alla, för äldre ungdomar och vuxna och en grupp även för yngre barn, FFA Kidz.

Falcons har två grupper för utövare med funktionsvariationer. En som klubben startade för tre år sedan, FFA, Falcons för alla, för äldre ungdomar och vuxna och en grupp även för yngre barn, FFA Kidz. Foto: Falcons

Falcons för alla laddar för serieavslutning i division 2

Falcons en av få klubbar med para-innebandy

LANDSKRONA. Innebandyklubben Falcons har ett lag som spelar i seriespelet som arrangeras av Svenska Parasportförbundet. Den 23 mars är det avslutning med prisutdelning i Landskrona idrottshall.

Av
Jonas Lundin

Falcons har två grupper för personer med funktionsvariationer. En som klubben startade för tre år sedan, FFA, Falcons för alla, för äldre ungdomar och vuxna. Denna säsong startade klubben en grupp även för små barn, FFA Kidz, för barn mellan 5 och 10 år.

– Tittar man på Landskrona så är det ett jätteunikt koncept. Det är bara vi som har den typen av verksamhet, säger Tony Christensen på klubbens kansli.

Falcons är medlemmar i Svenska Parasportförbundet för att kunna spela i deras seriesystem. Och det är nu andra säsongen som FFA gör det. Den 23 mars händer det grejer i idrottshallen.

– Det vi kör den 23 mars är en avslutning, som Parasportförbundet har, sista omgången. Då arrangerar vi division 3, där vi inte deltar, och division 2, där vi deltar, säger Tony Christensen.

Tony Christensen var den som drog igång verksamheten, men den står på egna ben idag. Han lyfter fram ledarnas viktiga roll.

– Här krävs det att man har ledare som verkligen är intresserade av själva pedagogiken och problematiken runt de här barnen. Det ställer betydligt högre krav på organisationen kring de här grupperna.

Publicerad 16 February 2019 10:30