”Ett väldigt intressant pussel man bygger”

Billy Magnusson om BoIS trupp säsongen 2019

LANDSKRONA. När ytterbacken Jonathan Asp skrev på för BoIS för någon vecka sedan, så var det sista pusselbiten i Billy Magnussons och Max Mölders lagbygge inför denna säsong. Om mindre än två månader är det premiär i division 1 Södra för BoIS. Vi träffade huvudtränaren för att prata lite om truppen.

Av
Jonas Lundin

Billy Magnusson om målvakterna:

”Både Amr och Kevin är två bra målvakter som är bra karaktärer som kommer att fajtas mot varandra på ett sunt sätt. Jag är glad för att ha den konkurrenssituationen på målvaktssidan.”

Amr Kaddoura: ”Någonstans testas man i motgång och det har han bevisat att han kan hantera.”

Kevin Alin: ”Har spelat i klubben både U17, U19 och U21 och 2015 tillhörde vår A-trupp.”

Billy Magnusson om backarna:

”Dessvärre vet vi att Tkacz kommer att missa till att börja med våren, så får vi se sedan.”

”Vi har flyttat upp Luka Petrovic från U19, kille född -01. Mogen mittback för sin ålder, som visat upp sig en del i träningsmatcherna redan.”

”Ganska tidigt tog vi in Viktor Wihlstrand, mittback från Hittarp, som spelat division 2 och 3 fotboll i många år, väldigt fin karaktär som Max Mölder tränat i Hittarp. Bra ledare att ha med, både i omklädningsrummet och ute på planen”

”Eftersom vi fick ett bakslag på Tkacz och vi bara hade Dennis kvar, så sökte vi ytterbackar. Tidigt gjorde vi klart med Jesper Lernesjö som också är en kille som varit i klubben tidigare. (…) Vänsterfotad som kan spela både vänsterback och mittback.”

”I och med att vi fick Tkacz bort, så valde vi att ta in två ytterbackar till. Annars hade vi bara tagit in en. Då har vi Kofi, som kan spela både högerback och vänsterback men har spelat mest högerback.”

Jonathan Asp, sista pusselbiten i Billy Magnussons lagbygge.

Jonathan Asp, sista pusselbiten i Billy Magnussons lagbygge.

”Senaste och sista nyförvärvet, Jonathan Asp. I och med att vi besked att Tkacz skulle vara borta, så kände vi att vi måste få in en spelare till som är lite mer erfaren som ytterback. Annars kände vi oss lite tunna där. Utan Tkacz var vi bara tre mittbackar och tre ytterbackar. Vi ville ha in en försvarare till.”

Billy Magnusson om mittfältarna:

”Från befintligt mittfält har vi Måns som varit i klubben sedan 2015. Hårt arbetande, duktig defensiv mittfältare. Sedan har vi Emil från de egna leden, som tar steg hela tiden, skicklig med bollen, placeringssäker, fick ju känna på någon Superettan-match förra året.

Måns Ekvall är kvar i truppen 2019.

Måns Ekvall är kvar i truppen 2019. Foto: Jonas Lundin/Arkiv

”Igor, som också kom 2015, från Serbien. Det är 100 procent arbete, väldigt lojal spelare, fantastisk att ha i en grupp."

”Filip Olsson var jag väldigt glad att vi kunde få tillbaka. Känns som en spännande mittfältare som har mått bra av att ha fått spela division 3-fotboll i Eslöv och gjort det väldigt bra där.

”Sumar har varit lite skadad nu i början men är nu igång i träning. Fin touch, väldigt bra passningsfot, kreativ mittfältare. Också en spelare som Max jobbat med i Hittarp.”

”Jakob Andersson, en hårt arbetande mittfältare, ger 100 procent alltid. Användbar på många positioner.”

”Joel Sundström, en kreativ mittfältare, låg tyngdpunkt, duktig på att vända och vrida och göra lite instick. Har ju spelat division 2 och 3-fotboll i Högaborg. Ung kille, beredd att göra jobbet, har offensiva egenskaper som mittfältare.”

”Granit är långtidsskadad, som vi hoppas ha igång till sommaren. Granit kom från Mjällby förra året och sedan fick han den tråkiga korsbandsskadan mot Gefle. Får vi igång Granit så vet jag att vi har en kvalitetsspelare.”

Billy Magnusson om forwardsen:

”Vi tänker oss att spela med tre forwards”

Linus R Olsson: ”En hemvändare. Han har varit runt lite grand, i Trelleborg, i USA, Island, nu senast i Rosengård. En kille som är användbar både som ytterforward och som central forward, vilket är bra att man har lite flexibilitet. Duktig felvänd och bra inne i boxen. Glad att få honom på plats, erfaren forward.

Robin Hofsö: ”Har en liknande historia som Linus, som varit i klubben och sedan varit ifrån. Jag är jätteglad att få Robin på plats. Det är lite grand en önskespelare utifrån att Robin är en karaktär som är fantastisk ha att göra med både i ett omklädningsrum och på planen. Duktig i det här med press-spel. Även om man är forward så är det viktigt att förstå att man är förste försvarsspelare. Dessutom så gör han ju mål. Står inte bara i boxen utan kan öppna för andra genom hårt arbete. Du får mycket av Robin både på och utanför plan.

Max Mårtensson: ”Från HIF, fostrad i Landora, en Landskronakille. Ser honom i första hand som central forward, kan även vara på kanten. Vi har jobbat med honom som central forward först och främst. Duktig felvänd, arbetar också hårt, beredd att lägga ner stort arbete för att utvecklas och beredd att ta fajten för att få speltid.

Kevin Jensen: ”en skicklig fotbollsspelare, duktig på att hitta ytan mellan motståndarens mittfält och backlinje, framför allt. Sedan har han visat upp en väldig lojalitet i försvarsarbetet. Han har förstått att det krävs att man lägger ner ett arbete där också fast man är en kreatör.”

Hampus Ferhm: ”Intressant spelare, ett fint steg, där han verkligen kan göra det svårt för motståndaren. Också en väldigt ambitiös kille som förhoppningsvis tar steg under säsongen. Hoppas att han också ska visa att han ska få speltid. Han har gjort det väldigt bra än så länge.”

Billy Magnusson om mixen ungt och gammalt:

”Tittar man på truppen nu så finns det en del ungt men också en del erfarenhet och bra karaktärer generellt och det kommer skapa en bra miljö.”

Om fysteamet:

Något som Billy Magnusson och assisterande tränare Max Mölder såg till att få på plats ganska snabbt var ett fysteam, som består av förutom massören Björn Andersson, även av nytillskotten Jonny Karlsson och Tomas Mårtensson.

”Ganska snabbt kom vi fram till att en sak som vi behövde förbättra och lägga mer fokus på när vi har en sådan här trupp, det var att bygga någon form av fysteam. När man jobbar med unga spelare så är det så lätt att bara gasa, men du måste också bygga upp dem ordentligt för att tåla tuff träning och du se till att hålla dem skadefria. Det gäller ju inte bara de unga utan även de äldre. Värdena som vi såg visade att vi behövde förbättra oss fysiskt sett, uthållighetsmässigt och så vidare.”

Division 1 Södra

"Säsongen inleds den 7 april hemma på IP då BoIS möter FC Trollhättan. Den avslutas också hemma den 2 november då BoIS tar sig an Lindome GIF.

BoIS-truppen 2019

Målvakter: Amr Kaddoura, Kevin Alin.

Backar: Dennis Olofsson, Kofi Yeboah Addae, Viktor Wihlstrand, Philip Andersson, Luka Petrovic, Jonathan Asp, Jesper Lernesjö, Alexander Tkacz.

Mittfältare: Måns Ekvall, Emil Jönsson, Igor Arsenijevic, Filip Olsson, Sumar Almanjed, Jakob Andersson, Joel Sundström, Granit Stagova.

Forwards: Linus R Olsson, Robin Hofsö, Max Mårtensson, Kevin Jensen, Hampus Ferhm.

Publicerad 17 February 2019 10:30