Landskrona har fortfarande högre arbetslöshet än Skånesnittet – men skillnaden minskar enligt siffror från januari i år.

Landskrona har fortfarande högre arbetslöshet än Skånesnittet – men skillnaden minskar enligt siffror från januari i år. Foto: Lennart Perlenhem/Press

Minskad arbetslöshet – Landskrona mer likt resten av Skåne

Näst största förändringen i Skåne jämfört med förra året

LANDSKRONA.

Den öppna arbetslösheten i Landskrona har gått ned i februari i år, jämfört med februari förra året. Det rapporterar nyhetstjänsten Newsworthy.

Av
Per Eeg-Olofsson

I februari i år var 2432 Landskronabor inskrivna som arbetssökande, vilket är 11,7 procent av befolkningen i arbetsför ålder. En förhållandevis hög siffra, men 2,1 procentenheter lägre än motsvarande siffra 2018.

Det betyder att Landskronas arbetslöshetssiffror fortfarande ligger över snittet för Skåne län, men att skillnaden minskat. Sedan 2008 har Landskrona i snitt legat 4,6 procentenheter över snittsiffran för hela länet, men i år är den skillnaden bara 2,4 procentenheter.

Snittsiffran för hela Skåne var i februari i år 9,3 procent öppet arbetslösa, vilket är en nedgång med 0,6 procentenheter jämfört med februari förra året. I den inte så smickrande Skåne-toppen ligger nu Malmö med 13,5 procent, följt av Perstorps kommun, 12,7 procent och Östra Göinge kommun, 12,4 procent. Lägst öppen arbetslöshet var det i Lomma kommun, med 3,4 procent arbetslösa.

Största förändringen mellan februari i år och februari förra året has skett i Östra Göinge kommun där arbetslösheten minskat med 2,3 procentenheter, följt av just Landskrona där den minskat med 2,1 procentenheter.

Publicerad 13 March 2019 10:31