Lördagen den 30 mars finns det åter fyndchans för leksaker och barnkläder på Grodans barnloppis.

Lördagen den 30 mars finns det åter fyndchans för leksaker och barnkläder på Grodans barnloppis. Foto: Privat

Poppis loppis med barntema återkommer till Glumslöv

I höstas blev det 35 000 kronor mot barnäktenskap

Av
Per Eeg-Olofsson

LANDSKRONA. Nästa lördag, den 30 mars, är det åter dag för den mycket populära Grodans barnloppis i Glumslövs idrottshall på Johan Pers väg. I vanlig ordning blir det barnkläder, leksaker och fritidsartiklar på loppisborden, och i vanlig ordning går överskottet från loppisen till välgörande ändamål för barn. I höstas blev detta cirka 35000 kronor, som skänktes till Plan Sverige och deras arbete mot barnäktenskap.

Cirka 150 försäljare räknar arrangörerna med, på loppisen som är öppen från klockan 9.30 till 13.30. Betalar gör man i kassor vid utgången, det går att betala kontant eller med swish. De varor som inte blir sålda under dagen skänks till Erikshjälpen. Både inträde och parkering är gratis.

Arrangören Eva Axbarr vill gärna framhålla de ideella insatser som gör loppisen möjlig. ” Alla medarbetare på Grodans barnloppis - de som knappar siffror i kassan, viker kläder på borden, lotsar bilar till parkeringsplatser eller arrangerar barnloppisen - gör detta ideellt. De gör det med ett leende på läpparna och de ser alla fram emot att göra sitt främsta på loppisdagen. Och det är bland annat deras engagemang som gör att vi kan skänka pengar till behövande barn.” skriver hon i ett pressmeddelande.

Publicerad 13 March 2019 11:59