Gun-Britt Karlsson och Jan-Åke

Gun-Britt Karlsson och Jan-Åke "Kola" Svensson är två av vardagshjältarna från Svalöv som får äta middag med landshövdingen i residenset i Malmö, om de vill. Foto: Jonas Lundin/Wikipedia

Vardagshjältar från Svalöv inbjudna till middag med landshövdingen

Får äta länsmiddag på residenset i Malmö

SVALÖV. Vi har tidigare skrivit om att Svalövs kommun nominerat fyra medborgare till att få äta middag på Landshövdingens residens på Stortorget i Malmö. Nu är det klart att alla fyra får komma – om de vill.

Av
Jonas Lundin

Under våren och hösten arrangerar landshövdingen i Skåne län, Anneli Hulthén, sammanlagt två länsmiddagar på Residenset i Malmö. Detta för att uppmärksamma Skånes vardagshjältar och eldsjälar, invånare som har gjort en betydande insats lokalt eller regionalt. Därför har de skånska kommunerna fått nominera en eller flera vardagshjältar som gäster dit.

Svalövs kommun nominerade fyra personer, som nu ska ha fått en formell inbjudan i sin brevlåda, enligt ett mejl från landshövdingens stabshandläggare till Svalövs kommun.

Dessa är Jan-Åke ”Kola” Svensson och Gun-Britt Karlsson, nattvandrare som också driver fritidsgård på gamla Månsabo. ”Denna verksamhet (…) har varit en ovärderlig hjälp och stöd åt många av kommunens behövande ungdomar”, står det i kommunens nominering.

De två andra som är inbjudna till landshövdingemiddag är Anneli Tegnér Göransson och Joy Marcher. De är utvalda för sitt arbete med projektet Starka tjejer, ett samarbete mellan Skåneidrotten, Svalövs kommun och föreningslivet för att uppmärksamma inaktiva tjejer i åldern 12-16 år och syftar till att ”preventivt arbeta för starkare hälsa”. ”Anneli och Joy är två vardagshjältar som har hjälpt projektets deltagare till personlig utveckling och positiv självbild för fortsatta jättekliv mot ett socialt, psykiskt och fysiskt välbefinnande”, står det i kommunens nominering.

Det är vårens middag som blir aktuell för representanterna från Svalöv, då bjuds vardagshjältar från Skåne Nordväst och Skåne Sydost in.

Publicerad 15 March 2019 09:30