Eleverna i elevrådet på Linåkerskolan tycker att det blivit bättre ordning på skolan. Från vänster: Alva Andersson, Melker Stangfall, Minna Bergqvist och Alvin Jönsson (ordförande).

Eleverna i elevrådet på Linåkerskolan tycker att det blivit bättre ordning på skolan. Från vänster: Alva Andersson, Melker Stangfall, Minna Bergqvist och Alvin Jönsson (ordförande). Foto: Jonas Lundin

”Det var stökigt förr men det har blivit bättre”

Elever på Linåker tycker att det är lugnare nu

SVALÖV. Det har varit stökigt men det har blivit bättre. Så beskriver eleverna i Linåkerskolans elevråd läget på skolan.

Av
Jonas Lundin

Elevrådets ordförande, Alvin Jönsson, tycker är Linåkerskolan är en bra skola med bra lärare. – Man märker inte av bråk så mycket. Det var innan man började på skolan som man visste om varje gång det hade blivit bråk. Men nu när man går på skolan så märker man inte av det, säger Alvin Jönsson som nu går i nian.

En liknande upplevelse har Alva Andersson, som går i sjuan.

– Det kände jag också när jag gick i sexan, det vara bara ett år sedan. Då var de flesta väldigt oroliga för att det skulle vara stora bråk. Men det har man inte märkt av alls. Då var man nästan lite rädd, säger hon.

För ett par år sedan var det lite stökigt.

– Det har blivit bättre. Det var lite oroligt när vi började, säger Melker Stangfall som går i nian.

Eleverna berättar om händelser där någon eller några satt eld på en soptunna, smällt raketer inne på skolan och krossade fönster.

– Man har märkt stor skillnad sedan kamerorna kom upp, säger Minna Bergqvist och syftar på de ”trygghetskameror” som sattes upp på skolan 2017.

Om det blir stökigt i ett klassrum beror på vilken klass, vilken lektion de har och vilken lärare de har, menar eleverna.

– Vissa lektioner jobbar alla jättebra. Nu tror jag alla kommer jobba jättebra i och med att vi har prov senare idag, de pluggar ju till det. Sista lektionen på en fredag till exempel, då är det jätteslappt, ingen bryr sig, säger Minna Bergqvist.

Vad kan läraren göra om det är stök?

– Stök är inget som påverkar mig, så jag har inget att säga om det. Så länge jag sköter mina studier, så bryr jag mig inte om vad de andra gör.

Publicerad 22 March 2019 10:30