Så här ser husmodellen ut som Boklok nu fått bygglov för vid Pilåkersgatan. Det är totalt 24 bostäder i fyra hus, och varje bostad har tillhörande p-plats, förråd och uteplats.

Så här ser husmodellen ut som Boklok nu fått bygglov för vid Pilåkersgatan. Det är totalt 24 bostäder i fyra hus, och varje bostad har tillhörande p-plats, förråd och uteplats. Illustration: BoKlok

Bygglov beviljat för första BoKlok-husen vid Pilängen

Ska bli 24 bostäder i fyra hus

Av
Per Eeg-Olofsson

LANDSKRONA. Ikeas och Skanskas gemensamma boendekoncept BoKlok vill bygga radhus längs Idrottsvägen och Pilåkersgatan, något Lokaltidningen tidigare skrivit om. På sitt senaste möte tog stadsbyggnadsnämnden beslut om att bevilja bygglov för första delen av det projektet, fyra stycken huskroppar med totalt 24 stycken radhus mellan gatorna Pilåkersgatan och Pilängsrundeln. BoKlok använder sig av ett antal färdigritade typhus, och typen företaget har valt vid Pilåkersgatan har skiffer och sandfärgad träpanel på fasaderna, och svart papptak. Varje bostad kommer ha en egen parkeringsplats och ett eget förråd. Mellan varje bostad blir det även vitmålade plank som ska minska insyn och buller.

Publicerad 10 April 2019 08:30